Vatan Gazetesi'nden Cahit Yüce'nin haberine göre, müteahhit M. Necati Polat, Emirgan'daki villasını 2008 yılında 2.3 milyon dolara işadamı Halis Toprak'a sattı. Toprak, villayı ikinci eşi Özlem Özkan'dan olan oğlu Turgut'un üzerine yaptı. Vllanın ilave işlerini ve iskan işlemlerini de üstlenen Polat, 250 bin dolarlık alacağını tahsil edemediği iddiasıyla 71 yaşındaki Toprak ve 7 yaşındaki oğlu Turgut'a 2008'de İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde alacak davası açtı. Mahkeme de Turgut'a kayyum (temsilci) atanması için İstanbul sulh Hukuk Mahkemesi'ne ihbarda bulundu.

Halis Toprak, 'ölümünden sonra miras kavgası yaşanmasın' diye DNA testi yaptırıp, kendi oğlu olduğunu kesinleştirdiği Turgut'un velayetinin annesinde kalmasına izin vermiş ve ana-oğula ayda 10 bin TL nafaka ödemeyi kabul etmişti. Toprak, boşandıktan kısa bir süre sonra 2.3 milyon dolar verip oğlu turgut'a 2008 yılının Ocak ayında Emirgan sırtlarında Boğaz manzaralı havuzlu bir villa satın aldı.

Ancka Toprak yine 2008'de villayı satın aldığı müteahhit Mehmet Necati Polat ile mahkemelik oldu. Alacak davası açan Polat, villayı sattıktan sonra Toprak ile taşınmazda ilave işlemler yapmak ve iskan izni alınması için 250 bin dolar karşılığında anlaştıklarını iddia etti. Kendisinin üstlendiği tüm sorumlulukları yerine getirdiğini iddia eden Polat, Toprak'ın ise yaptıkları protokole sadık kalmadığını ileri sürdü. Polat, küçük oğlu Turgut'u da 'tapu sahibi' olması nedeniyle açığı davaya dahil etti. Davaya bakan İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi 24 Aralık 2009'da verdiği ara kararla, davalılar arasında menfaat çatışması ihtimaline karşın Turgut'a kayyum tayin edilmesi için mahkemeye ihbarda bulunulmasına hükmetti. - hürriyet