Halis Toprak yaptığı bir basın açıklaması ile Ertürk'ün kendisi hakkında iki televizyon kanalında yaptığı iddialara yanıt vererek, TMSF Başkanı'nı tarafsız bir TV kanalında tartışmaya davet etti.

Açıklamada, Ertürk'ün 26 Ağustos 2009 tarihinde CNBC-e'nin Yatırımcı Kimliği ve 20 Ağustos 2009 tarihinde de Habertürk TV'de katıldığı Teke Tek programlarında yaptığı iddialara cevaplar veriliyor.

İddialara verilen yanıtlar arasında, Toprak'ın şirketlerini yönetme becerisini kaybetmesi ve Toprak ile TMSF arasındaki ilişkinin bozulma nedenlerine dair sert açıklamalar bulunuyor.

KİŞİSEL KAVGA İDDİASI

Toprak açıklamasının bir bölümünde Ertürk ile kendisi arasındaki ilişkinin bozulmasını da "Ertürk'ün kişisel kavgasından" kaynaklandığını iddia ediyor.

Açıklamanın bu bölümünde şu ifadeler yer alıyor:

"Şahsımla ilişkininin bozulması 17 Aralık 2006 tarihinde benimle TMSF binasındaki odanda kişisel kavgan sonucu başlamıştır. Bu kavgadan sonra şahsıma kan davası yürütüp mallarımı haraç mezat satmaya başladın. Bu durum Aralık 2006 tarihinden itibaren şahsımla ilgili basına yaptığın açıklamalarla sabittir. Bu tarihten önce benimle kişisel bir husumetin olmadığı için bana savaş ilan etmemiştiniz. Devletin gücüyle egolarınızı tatmin ediyorsunuz." / hürriyet