Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki Gölbaşı Gölünde bulunan bir adada kızıyla birlikte yaşayan 85 yaşındaki Halime Sual, kendisine verilen ev sözüyle adadan ayrılıp köye dönmeyi kabul etti.
Kızı Döne Sual ile sürdürdüğü yalnız yaşamın her geçen gün zorlaşmasının ardından Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman'dan yardım isteyen Halime nine mutlu sona ulaştı. Başkan Sakman adadaki Halime Nineyi ziyaret ederek köyde ev sözü verdi. Bunun üzerine adadan ayrılmayı kabul eden Halime Nine, 'İskan yapıldığı dönemde buradan ayrılmaya gücümüz yetmiyordu. Daha sonra da eşim kaza sonucu vefat etti. O günden bu güne burada yaşıyorum. Kızımla beraberim. Artık burada yapamıyoruz. Geceleri korkuyoruz. Hiç kimse yok. Komşularımız yok. Köye göçüp orada yaşamak istiyorum' dedi.
Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman ise, en kısa sürede arsa bularak ev yapacakları sözünü vererek, 'Halime nine, sen köyde arsayı hallet. Ben sana ikigöz bir ev yaptırayım. Köy muhtarımız da arsa konusunu hızlandırırsa seni en kısa sürede evine kavuştururuz' diye konuştu.
ADALAR SU BASKINI NEDENİYLE BOŞALTILMIŞTI
Gölbaşı Gölü'nde, biri 30 diğeri 5 dekar olmak üzere iki ada bulunuyor. 30 dekarlık adada 70'li yıllarda yaşanan su baskını nedeniyle buradaki vatandaşlar iskana tabi tutulmuş ve halen 2 bin kişinin yaşadığı Gölbaşı ile Adalar isimli iki köy oluşturuldu.
Öte yandan Kurutulan Amik Gölünün önemli su kaynaklarından olan ve halen koruma altına alınan bölgede, Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından yapılan çalışmalar devam ediyor. Gölde, karabalık, yılan balığı ve alabalık yetiştirilirken, yine gölden pamuk arazilerinin sulanması için yararlanılıyor.