Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde düzenlenen 'Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali'nde sahneye çıkan şarkıcı Halil Sezai, ezan okunması üzerine konserine ara verirken,"Bu bize dayatılan bir şey değildir. Geleneklerimizde olan bir şeydir. Bu yüzden küçük bir ara veriyoruz" dedi.

Ereğli Belediyesi'nin bu yıl 19'uncusunu düzenlediği festivalin ilk gününde Halil Sezai, ardından Serdar Ortaç konser verdi. Halil Sezai, sevilen şarkılarını söyleyerek, alanı dolduran binlerce kişiyi coşturdu. Konser sırasında Halil Sezai'ye çiçek ve çeşitli hediyeler vermek için sahneye çıkan Ereğli Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık, konseri 500 bin civarında kişinin izlediğini ileri sürdü. Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük festivalini yaptıklarını savunan Başkan Posbıyık, Halil Sezai'ye teşekkür etti. Başkan Posbıyık'a övgüler yağdıran Halil Sezai ise "Birbirine benzeyen başkanlar istemiyoruz. Böyle farklı başkanlar istiyoruz" dedi.

KONSERE EZAN ARASI

Hediyelerini aldıktan sonra şarkılarına devam eden Halil Sezai, yatsı ezanının okunması üzerine konserine ara verdi. Halil Sezai, "Küçüklüğümüzde anneannem öğretmişti. Bu yüzden küçük bir ara veriyoruz" diye konuşarak, kısa süreliğine sahneden indi. Halil Sezai, ezanın ardından konserini sürdürdü.

ORTAÇ: RUH EŞİNİ BULMAK ÇOK ZOR

Halil Sezai'nin ardından Serdar Ortaç, sahneye çıktı. Kalabalığın coşkulu alkışları eşliğinde konserine başlayan Serdar Ortaç, şarkılarıyla hayranlarını coşturdu. Ortaç, dans ekibiyle gerçekleştirdiği dans şovuyla da büyük beğeni topladı. 1990'lı yıllarda yazdığı 'Karabiberim' şarkısından, günümüze kadar olan şarkılarını söyleyen Ortaç, uzun süre alkışlandı. Ortaç, hayatı boyunca aşk şarkıları yazdığını, ancak aşkı bulamadığı söyledi.

Hayranlarına, "Kaç kişi benim gibi aşkı bulamadı?" diye soran Ortaç, "Ruh eşini bulacaksın, aynı yastığa baş koyacaksın, çoluk- çocuğa karışacaksın. Çok zor, çok zor" diyerek evliliğin kendisinden uzak olduğu ima etti. Başkan Halil Posbıyık'ın çeşitli hediyeler verdiği Serdar Ortaç, Ereğli halkına teşekkür ederek konserini bitirdi.