Bodrum'un Bitez beldesinde "Çökertme" türküsünün kahramanları "Halil ile Gülsüm" heykeline, eserin sahibi heykeltıraş Veli Özkul'un ücreti ödenmediği iddiasıyla haciz geldiği bildirildi.

Heykeltıraş Veli Özkul tarafından yapılan, Çökertme türküsünün kahramanları Halil Efe ile Gülsüm'ün heykeli, türküde Halil Efe'nin vurulduğu yer olarak bilinen Bitez Yalısı'na 2006 yılında dikildi. Aradan geçen sürede heykeltıraş Özkul, alacağı 21 bin liranın tarafına ödenmediği iddiasıyla mahkemeye başvurdu.

İstanbul 14. İcra Müdürlüğü, heykelin yapımını taahhüt eden firmaya ulaşamayınca, Halil ile Gülsüm heykeline konan icra kararını, Bitez Belediyesi'ne gönderdi.

Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bitez'in simgesi haline gelen Halil ile Gülsüm heykelinin bu şekilde gündeme helmesinin kendilerini çok üzdüğünü söyledi. 

Çömez, heykelin 2006 yılında beldede düzenlenen bir yarışma sonrasında dikildiğini belirterek, "Beldede faaliyet gösteren bir firma, taahhüt ederek heykelin yapımını üstlenmiş. İcrada borçlu olarak o görünüyor. Bize gelen yazıda heykeltıraşa o yıllardan beri parasının ödenmediği yazıyor. Araştırıldığında bu isimde bir firma bulunamadığı için belediyeye muhtıra çekiliyor" dedi.

Heykel için 21 bin lira bedel istendiğini belirten Başkan Çömez, bu para ödenmediği takdirde haciz işleminin başlatılacağının yazıyla kendilerine bildirildiğini kaydetti. Heykelin gerçek bedelini veya yapılan sözleşmenin içeriğini bilmediklerini anlatan Çömez, heykelin bulunduğu yerden kaldırılmaması için gerekli parayı ödeyeceklerini açıkladı.

Başkan İbrahim Çömez, "Ekonomik yönden sıkıntı yaşadığımız bir süreçte böyle bir paranın talep edilmesi, bizi de oldukça zor durumda bıraktı. Ancak parayı ödeyeceğiz" diye konuştu.