Onlarla bire bir ilgilenelim. Güvenlik önlemleri ve uyarılar konusunda yeterli hassasiyeti göstermeyen personele disiplin işlemi yapmaktan çekinmeyelim
 
Terör örgütü PKK'nın, Güneydoğu illerinde şehir merkezine inerek polise yönelik düzenlediği saldırılar, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'ı harekete geçirdi. Bölgedeki emniyet müdürlüklerine uyarı mesajı gönderen Kılıçlar, güvenlik zafiyetlerinin de gündeme geldiği saldırılarla ilgili 'Daha dikkatli olun' talimatı verdi. Tunceli'de bir komiser ve eşinin şehit düştüğü halı saha baskınıyla Van ve Elazığ'daki saldırılara dikkat çeken Kılıçlar, 10 Eylül 2011 tarihli yazısında şu uyarılarda bulundu:
 
TEŞKİLATIMIZ ADINA ÜZÜLÜYORUZ
 
- Bu hususlarda duyarlı olduğunuzu biliyorum. Ancak malesef tüm personelimiz yeterince dikkatli davramıyor. Bu akşam Van Çatak'ta meydana gelen olay, önceki gün Van Gürpınar'daki olay, daha önce Tunceli Merkez, Bitlis Hizan ve Elazığ Alacakaya'daki olaylar hepimizi üzüyor.
 
Kamuoyunda polisimize duyulan güveni ciddi ölçüde zedeliyor.
 
- Oralarda hepinizin ciddi bir görev anlayışıyla ve fedakarlıkla çalıştığına dair en ufak bir endişemiz yok. Ancak lütfen daha çok dikkat edelim. Personelimizle bire bir ilgilenelim. Onları motive edelim. Buna rağmen güvenlik önlemleri ve uyarılar konusunda yeterli hassasiyeti göstermeyen personele de disiplin işlemi yapmaktan çekinmeyelim.
akşam