Dün saat 15:00 sıralarında Göksun'da düşen helikopter, 3 bin kişi ve 11 helikopterle aranıyor...

Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit İlçesi'nde partisinin düzenlediği mitingin ardından Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ndeki mitinge giderken helikopteri düşen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişiyi arama çalışmalarından henüz sonuç alınamadı.



Yazıcıoğlu ve yanındakilerin kurtarılması umutları giderek tükenirken, partililer bölgeye gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın içinde bulunduğu cipin önünü otomobille keserek eylem yaptı. Dün olayın duyulmasından hemen sonra başlatılan ve sabaha karşı saat 04.00'da ara verilen arama kurtarma çalışmasına saat 05.30'da yeniden başlandı. Cep telefonu sinyali alınan Kaman Dağı'nda 5 ayrı noktada arama- tarama sürüyor. Arama ekipleri de donma tehlikesi geçirdi.

Çağlayancerit'ten dün saat 14.42'de havalanan Muhsin Yazıcıoğlu ile yanındaki BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, Sivas Belediye Meclisig üye adayı Murat Çetinkaya ile İHA muhabiri İsmail Güneş bulunduğu Kaptan Pilot Kaya İstektepe yönetimindeki Med Air'den kiraladığı TC-HEK tescil işaretli `Bell Long Ranger 206L-4' tipi helikopterle bir süre sonra irtibat kesildi. Saat 16.10'da helikopterde bulunan İHA muhabiri Güneş'in ajansın merkezini cep telefonuyla arayarak "Helikopterimiz düştü. Benden başka herkes öldü, ben de ölüyorum" dedikten sonra helikopter ile irtibat kesildi.



Helikopterin Göksun İlçesi'nde dağlık kesime düştüğü belirlenince jandarma ve sağlık ekipleri ile gönüllüler arama kurtarma çalışmasına başladı. Göksun İlçesi'nin Kanlıkavak Beldesi'ne bağlı Hacıömer Köyü'nden başlayan arama kurtarma çalışmasını cep telefonundan alınan sinyallerin takibiyle Berit Dağı'nın Sisne Köyü'ne gece de Kurucaova Köyü ve Kaman Dağı eteğine kaydırıldı. Kar kalınlığının 2 metreye yaklaştığı bölgede Jandarma, Sivil Savunma, Orman Bölge Müdürlüğü, korucular, arama kurtarma ekipleri ile gönüllülerin oluşturduğu yaklaşık 1000 kişi, bölgeyi didik didik etti. Kar ve tipinin etkili olduğu, hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü bölgede, çığ tehlikesi altında sürdürülen arama kurtarma çalışması saat 04.00'e kadar büyük güçlükle sürdürüldü.



22 KİŞİ DONMA TEHLİKESİ ATLATTI

Tüm çabalara karşın düşen helikopter ve içindekilerin izine rastlanamazken, arama kurtarma çalışmalarında kısa süre ara verildi. Bu sırada ulaşımın güçlükle yapıldığı bölgeye sevk edilen 2 dozer, sinyallerin yoğun olarak alındığı Kurucaova Köyü ile Kaman Dağı arasında yol açma çalışması yaptı.

Bu sırada arama kurtarma ekiplerinde yer alan bir grubun Delikkaya Mevkii'nde donma tehlikesi geçirdiği haberi ulaştı. Gönüllü köylüler olduğu belirtilen 22 kişi bölgeye sevk edilen diğer ekipler tarafından sabah karşı saat 06.00 sıralarında bulunup kurtarıldı. Bu gruptakilerden dizlerine kadar donan 5 köylü dağdan indirilip ambulansla Göksun Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.



BAKAN PROTESTO EDİLDİ

Bu sırada Göksun Jandarma Komutanlığı'nda değerlendirme yapan İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal da sabah aynı saatlerde Kurucaova Köyü'ne geldi.

Saatler geçmesine karşın düşen helikoptere ve Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu ile içindeki partililere ulaşılamamasına tepki gösteren bir grup BBP'li, Bakan Atalay'ın bulunduğu cipin önü kesip, tepki gösterdi. `Başbuğ Muhsin bulunsun', `Hepimizin Muhsin'in askerleriyiz', `Vur de vuralım, öl de ölelim', `Muhsin nerede hesap verin' sloganları atan öfkeli BBP'liler eylem yaptı.



Bakan Atalay'ın bindiği Kahramanmaraş Valiliği'ne ait cip kalabalığı yarmaya çalışırken başka bir otomobil de cipin önüne kesti. Bunun üzerine sivil polis, jandarma ve korucular ile partililer arasında sert tartışmalar oldu. Çıkan arbedede 1 kişi bayıldı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu araya girerek partilileri yatıştırdı. Bunun üzerine yol açıldı, Bakan da arama kurtarma çalışmalarını takip etmek için Göksun İlçesi'ne döndü.



05.30'DA TEKRAR BAŞLADI

Saat 04.00 sıralarında arama kurtarma çalışmalarına ara veren ekipler de günün ilk ışıklarıyla birlikte saat 05.30 sıralarında tekrar arama kurtarma çalışmasına başlatıldı.

Ekipler, gece dozer tarafından açılan yoldan Kaman Dağı'na doğru hareket etti. Özel harekat polisleri, korucular, jandarma, AKUT'un Gaziantep birimi ile bazı partililer de Kurucaova Köyü'nden cep telefonu sinyallerinin güçlü bir şekilde alındığı Kaman Dağı'na doğru arama çalışmalarını sürdürdü.



Kar yağışı ile birlikte sisin hakim olduğu Kaman Dağı'nda 5 ayrı nokta arama tarama çalışması yoğunlaştırıldı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 7'si Emniyet Genel Müdürlüğü'ne, 4'ü de Genelkurmay Başkanlığı'ndan görevlendirilen 11 helikopterin havadan arama kurtarma çalışmasına sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başladığını söyledi. Göksun'da arama- kurtarma çalışmalarına karadan da asker sivil yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı belirtildi.