Başkanlığını Tolgahan Çinkitaş'ın (Tolgahan) yaptığı ve yönetim kurulunda Yonca Evcimik ile Onur Çakmak (Asena) gibi ünlü isimlerin bulunduğu Türkiye Dans Federasyonu'nun yapmayı planladığı genel kurul tehlikeye girdi.
Türkiye Dans Sporları Federasyonu hakkında, genel kurul öncesinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle GSGM Tahkim Kurulu'na başvuru yapıldı.

Başvuruya neden olan suçlamada, İzmir Alsancak Tango ve Latin Zamanları Dans ve Spor Kulübü'nün lisans tescil tarihinin genel kurula katılmasına engel olduğuna ancak söz konusu kulübün 8 delegeyle genel kurul seçmen listesinde yer alması belirtiliyor. Söz konusu kulübün 2008 yılının ilk ayında lisansının tescil edildiği ve tüzüğe göre 2 yıllık faaliyetini doldurmadığı için genel kurulda oy hakkının bulunmaması gerekiyor. Aynı kulübün sporcularının, kulüp tescil olmadan 2007 Türkiye Şampiyonası'nda usulsüz olarak yarıştıkları belgelenmiş bulunuyor.

Ayrıca seçmen listelerindeki dağılımlar da dikkat çekiyor. Bazı kulüpler seçimde 1-2 delegeyle temsil edilirken, mevcut başkana yakın olduğu iddia edilen bazı kulüpler 7-8 delegeyle seçimde temsil ediliyor. Bu konularla ilgili olarak Tahkim Kurulu'na gerekli başvurunun yapıldığı ve konunun hafta içinde karara bağlanması bekleniyor. Tahkim Kurulu'nun seçim sürecini baştan başlatabileceği ifade ediliyor.

GAZETEPORT