Fatih Altaylı"nın Kanal 1"de yayınlanan programında, “Bu gerginlik bizi bile etkileyecek. Belki hiç hakkımız olmadığı halde, türbanlı bir öğrenciye, cumhuriyet ilkelerinin kıyafetlerine aykırı diye hak ettiği notu vermeyeceğiz" diyen İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Başörtüsünün yüksek öğrenimde serbest bırakılmasına karşı çıkan ve eğer serbest olursa başörtülü öğrencilere hak ettikleri notu vermeyeceklerini açıklayan Parlak"ın, TCK"nın 122. maddesinde düzenlenen ayrımcılık suçuna teşebbüs ve ülke kanunlarına uymayacağını açıkça ilan ettiğini ifade eden Mazlumder, Parlak hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Kocaeli Mazlumder Şube Başkanı Nigar Gümrükçüoğlu, “Başörtüsü ancak ilahi buyrukla uyum içinde olmanın sembolüdür. Başörtüsü inancımızın hürriyet sembolüdür. Ülkemizde Anayasanın ve yasaların değiştirilmesi/düzenlenmesi yetkisi TBMM"nindir. Bu husus yasalarda açıkça vurgulanmaktadır. Rektör Parlak TBMM tarafından yapılacak olan Anayasa ve yasa değişikliklerine rağmen buna uymayacağını açıkça ilan etmiştir.” Şeklinde konuştu.