Birer hafta arayla Sadri Alışık, Muhsin Ertuğrul ve Afife Ödülleri'nin üçünü birden kazanan ünlü tiyatrocu Günay Karacaoğlu: Şimdi omuzlarımda bütün ödüllerin ağırlığı var; kötü iş yapma hakkım yok
İyi, samimi ve başarılı... Herhalde tiyatrocu Günay Karacaoğlu'nu en iyi tanımlayan üç sıfat bu... İyi; çünkü ayrıldığı eski eşi Şevket Çoruh hakkında ağzından bir tek kötü kelime çıkmıyor. Suçu hep kendinde arıyor. Onunla ilgili çok güzel laflar sarf ettikten sonra benden bir ricada bulunuyor: "Ne olur bunları yazma! İnsanlar bizim iyi anlaşmamızı garip karşılıyor. Onun yeni bir ilişkisi var ve yanlış anlaşılmak istemiyorum. Ben de yeni eşim Cengiz'le çok mutluyum." Samimi; çünkü ödül aldığı fotoğrafları, "Beni mikrofona kaldırdılar. Karizmam kalmadı. Ben de ödülümle öyle boy boy fotoğraflar vermek isterdim" diye değerlendiriyor. Başarılı; çünkü birer hafta arayla tiyatro dünyasının en önemli ödülleri Muhsin Ertuğrul, Sadri Alışık ve Afife'nin üçünü birden topladı.

AÇIK SAHNELERİ OYNAMAM
Tiyatro dünyasının üç önemli ödülünü de kazandınız. Ödül almak hayatınızda neyi değiştirdi?
Ödül almak değil, benim için o süreç çok heyecanlıydı. Ben bu yıl hem 'Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri'nde hem Muhsin Ertuğrul Ödülleri'nde 'Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu' hem de 'Afife Ödülleri'nde 'Yılın En İyi Komedi Oyuncusu Ödülü'nü aldım, hem de birer hafta arayla... Bu insana korkunç bir sorumluluk getiriyor. Benim omuzlarımda şimdi bütün ödüllerin ağırlığı var. Benim kötü bir şey yapma hakkımı elimden aldılar.

"Oynadığım roller uğruna öpüşüp, sevişmem. Çünkü ben anneyim" demiştiniz. Bu açıklamadan sonra gelen projelerde bir değişiklik oldu mu?
Bunu birkaç TV programında açıkladım. Bana sürekli açık-saçık sahneler geliyor da ben reddediyormuşum gibi oldu. Halbuki böyle bir istek de yok! (Gülüyor) Bana sadece 'Oyunculukta ölçünüz var mı? Öpüşmeli sahnelerde oynar mısınız?' dediler. Ben de "Böyle sahnelerde oynamaktan çekinirim. Ben kızımın yanında seyirci olarak böyle sahneleri izlemekten utanıyorum. Böyle durumlarda oynamamayı tercih ederim. Çünkü ben bir anneyim" dedim. Ama 'Öpüşmem, sevişmem ben bir anneyim' gibi bir şey çıktı ortaya... Tercih eder misiniz? Etmem. Bana böyle bir rol geliyor mu? Hayır. (Gülüyor) Gelse yapar mısın? Yapmam. Bunu da sorduğun için teşekkür ederim.

Size film projeleri geliyor mu?
Evet. Hatta yaz ayında bir tane sinema projesi var. Ama henüz netleşmedi. Çünkü temmuz ayının ilk haftasından itibaren Mardin'de çekilecek. Bu arada TV için bir dizi projesi var. Ama henüz kast belli değil!

Siz komedi dalında ödül alınca şimdi size gelen roller hep komedi türünde oluyordur...
Evet. Öyle oluyor.

Peki sürekli komedi yapmaktan sıkılmaz mısınız?
Hayır. Ben bu işi istediğim zaman bırakırım, kimse bana bu işi zorla yaptırmıyor ki! Gerekirse tası, tarağı toplar giderim. Kendimi sıkmam.

Afife Ödülleri'nde sizi mikrofona kaldırdıklarında ne hissettiniz?
Ödül töreninde herkesin hanım hanımcık fotoğrafları var. Ama ya benim! Ödül alan arkadaşlar, herkese teşekkür etti. Bense her şeyi unuttum. Ben Afife'yi gerçekten beklemiyordum. Çünkü benimle yarışan çok güçlü isimler vardı. Törene giderken çift kat bile oje sürdürmedim, düşünün artık! Adım okununca da çok şaşırdım. Elimde çantam vardı. Önce eşime verdim, sonra ondan aldım koltuğa koydum. Cengiz'i tek yanağından öptüm. Sonra dul kalmasın diye diğerini öptüm. Sahneye çıkıp mikrofona yetişemeyince 'Yardım edelim' dediler. Hani karizma? Bir hanım hanımcık fotoğrafım yok!

Bu takıntı niye?
Seviyorum. Hayattaki en büyük isteğim ne biliyor musun? Bana 'Çok zarif' denmesi.... Ölürsem mezar taşıma 'Çok zarifti, erken gitti' yazsınlar.

İKİ SAATLİK OYUNDA ROL ALARAK KİLO VERDİM!
Acayip incelmiş görünüyorsunuz. Bunun sırrı ne?
Bu kış çok oyun oynadım. Ben ona bağlıyorum. Yoksa yemesine içmesine dikkat eden biri değilim. Herhalde oyundaki iki saatlik kondisyonumla erittim diye düşünüyorum. Bir de artık geceleri bir şey yememeye dikkat ediyorum. Eskiden geceleri "Acıktım" diye uyanıp yarım ekmek arası bir şeyler atıştırırdım. Onu kestim. Onun dışında normal yiyorum. Geçen yıl sizinle yaptığımız ilk röportajdan bu yana iki kilo fazlam vardı. Onu verdim. Arada büyük bir fark yok!

Peki niye çokmuş gibi görünüyor?
Beni 'Aşkım Aşkım' dizisinin tekrarlarında izlediyseniz orada 54 beden kostüm giyiyordum. O da çok kilolu gösteriyor. Zaten ekran da bu kiloya ekliyor. Yoksa ben bu kadar bir kadınım. Bir de benim dikkat etmem de lazım. Artık kadın komedyenler şişman olur durumu yok! 12 yaşındaki kızıma iyi örnek olmam lazım. SABAH