AYDINPOST ÖZEL-Ak Parti Merkez İlçe Başkan Adayı Hakkı Aslan, kamuoyuna “6 ay görevde kalacağı yönündeki” açıklamalarda bulunduğu haberlerine açıklık getirdi.

Mevcut başkan Gökhan Ökten"in "tek liste" çağrısını elinin tersiyle ittiği ve bazı merkez ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kollarının büyük çoğunluğu ile bazı milletvekillerinin aday olması konusunda ısrarcı davranışları neticesinde aday olmayı uygun gördüğünü söyleyen Hakkı Aslan, Aydınpost Haber Merkezi"ne yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ak Parti Aydın Merkez İlçe Başkanlığına aday olduğumu bir basın toplantısıyla kamuoyuna daha önce duyurmuştum. Adaylık sürecim ile ilgili olarak bir takım dengesiz, kendini bilmez, Ak Parti felsefesini özümseyememiş kişilerin yanlış nitelendirmelerini esefle, hayretle karşılıyorum.Bu tip açıklamaları garabet olarak nitelendiriyorum. Ben Ak Parti kurucularındanım ve Ak Partinin kuruluşundan beri aktif olarak siyaset yapıyorum. İl yönetim kurulu üyesiyim, aynı zamanda 2002 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı oldum. Partimin verdiği her görevi bu güne kadar yaptım bundan sonra da yapacağım ve yapmaya devam edeceğim. Merkez ilçe kongresi, kamuoyunun yakınen takip ettiği gibi,Genel merkezden gelen koordinatör milletvekilinin raporu üzerine, tek adayda birleşilmesi için ileriki bir tarihe ertelendi. Bu süreç içerisinde partimizin bazı milletvekilleri ve yetkilileri, daha önce adaylıklarını açıklayan her iki adaya çağrıda bulunarak her ikisinin de feragat etmesini ve yeni bir adayda birleşilmesi çağrısında bulundular. Bu çağrıya adaylığını açıklayan Mehmet Kıvanç arkadaşımız büyük bir olgunluk ve tevazu göstererek, parti menfaatini kendi şahsi his ve heveslerinden üstün görerek derhal adaylıktan çekildiğini açıkladı.”

 

Elinin tersiyle itti

Aslan ayrıca, “Diğer aday arkadaşımız, yetkililerin yapmış olduğu bu çağrıyı elinin tersiyle itti ve adaylığında ısrarcı oldu. Bunun üzerine mahalle başkanlarımızın tamamına yakını, il yönetimi, bazı merkez ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kollarımızın büyük bir çoğunluğu, bazı milletvekillerimiz benim aday olmam konusunda ısrarcı oldular. Ben de bu görevden kaçamazdım ve görevi kabul ettim. Şu anda Ak Parti Merkez ilçeyi birleştirmeye, parti menfaatlerini ön planda tutmaya, parti hizmetlerinde etkinliği ve kaliteyi arttırmaya baş koydum. Haberde açıklandığı gibi altı aylık değil, seçilirsem partim istediği sürece görevde kalacağım. Şunu herkes bilsin ki Ak Parti camiası çok büyük ve sağ duyunun hakim olduğu bir camiadır. Şer güçler dahil olmak üzere ve şer güçlere hizmet eden bazı partililerimiz olsa da, Ak Parti tabanı ne yapacağını, kimin ne olduğunu gayet iyi bilir” dedi.

 

ÖNCEKİ HABER NEYDİ?