Oğullarının şehit olduğunu öğrenen anne ve baba rahatsızlandı. Aile fertleri ise sinir krizleri geçirdi. Rahatsızlanan anne baba hastaneye kaldırıldı. Şehit Kazanç’ın sosyal paylaşım sitesi facebook'ta yazdığı mesaj ise dikkat çekici.

Şehidin bir ay önce sosyal paylaşım sitesi facebook’ta, “Eskiden düşerken dizim yaralanır, acıyla önünde diz çekerken dur öpeyim de geçsin yavrum derdin anne, şimdi ise kalbim çok ağrıyo, öp de geçsin anne” diye mesaj yazdı. Şehit Kazanç, 20 Ağustos tarihinde ise “Bir çiçeğin açmak için sebepler bulduğu gibi yaşama dair sebepler bulmak için yaşıyorum, eğer bir gün gelir de yaşamak için bir sebep bulamaz isem ölmek için bir sebep bulmuşum demektir” şeklinde bir mesaj yazmış.

Şehit Kazanç’ın babasının hastanede olması sebebiyle taziyeleri amca Rıfat Kazanç kabul etti. Oldukça üzüntülü olduğu görülen amca Kazanç, telefonla taziye alırken gözyaşlarına hakim olamadı.

VALİ'DEN ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve askeri erkan, şehit ailesini ziyaret ederek taziyelerini iletti. Vali Öztürk, “Yaşanan durum oldukça zor. Allah sonunu hayreylesin” dedi. Öztürk, terör saldırıları için “Bu istediğimiz bir şey değil, ancak bu ülkede yaşamanın bedeli de bu” ifadelerini kullandı. Vali Öztürk, şehidin amcası Rıfat Kazanç’a taziye dileklerini bildirdi.

26 yaşında olan şehit Piyade Onbaşı Mesut Kazanç'ın Atatürk Üniversitesi Yüksekokulu Maliye Bölümü'nü bitirdiği, askerliğini uzun bir süre tecil ettirdiği, iş bulamayınca askere gitmeye karar verdiği öğrenildi.