Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Kayıp Trilyon davasından yargılanmalı" kararını "Hukuki süreç sonunda iddia edilen sonuç çıkarsa, yargılanmaktan endişe duymam tereddüt de etmem" sözleriyle değerlendirdi. Gül, duyduğu tek endişenin ise dokunulmazlık tartışması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı makamının yıpratılması olduğunu söyledi. Sadece Gül değil, tartışma yaratan kararı veren mahkemenin başkanı Osman Kaçmaz da konuştu: "Hakimler kanunları uygular"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sincan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin "Kayıp Trilyon davasından yargılanmalı" kararını "Hukuki süreç sonunda iddia edilen sonuç çıkarsa, yargılanmaktan endişe duymam tereddüt de etmem" sözleriyle değerlendirdi.

Gül, duyduğu tek endişenin ise dokunulmazlık tartışması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı makamının yıpratılması olduğunu söyledi.

Sadece Gül değil, tartışma yaratan kararı veren mahkemenin başkanı Osman Kaçmaz da konuştu: "Hakimler kanunları uygular"

Sincan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin "Cumhurbaşkanı Gül yargılanmalı" kararından sonra tartışma başladı.

Cumhurbaşkanı Gül ise kararla ilgili olarak, hukuki prosedür sonunda iddia edildiği gibi sonuç çıkarsa, yargılanmaktan endişe duymayacağını söyledi.

Abdullah Gül, kapatılan Refah Partisi'nin Kayıp Trilyon davasında hem özel evrakta sahtecilik hem de siyasi partilere kanununa aykırılık iddialarıyla suçlandı.

O zaman milletvekiliydi, dokunulmazlığı vardı. O dokunulmazlık kalktı ve Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Abdullah Gül'ün yargılanmasını istedi.

Gül'ün tek endişesi ise Cumhurbaşkanlığı makamı. Gül konuyla ilgili olarak, "Tek kaygım Cumhurbaşkanlığının dokunulmazlığı var mı yok mu tartışmasıyla bu makamın zedenlenmemesidir. Bu Türkiye'nin itibariyle ilgili konulardır" ifadesini kullandı.

Abdullah Gül, kapatılan Refah Partisi'nde dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısı olduğunu da hatırlattı, "benim mali konularla hiçbir ilgim yoktu" dedi.

AKP'ye göre ise Cumhurbaşkanı'nın yargılanması mümkün değil. Başbakan Erdoğan da Anayasa'yı hatırlattı Cumhurbaşkanlarının vatana ihanet dışında yargılanamayacaklarını söyledi.

AKP'nin kapalı grup toplantısında konuşan Erdoğan, "Makemenin verdiği karar Anayasa'nın üstünde değil, onu bağlamaz" dedi.

Milletvekilleri de bakanlar da tepkiliydi. Tepkinin adresi ise kararı veren Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'ydi.

Ve eleştirilerin yöneldiği mahkeme ve mahkemenin hakimi Osman Kaçmaz da konuştu. Kaçmaz, "Hakimler kanunları uygular" dedi.

Abdullah Gül için kararda neden "şüpheli" ifadesinin kullanıldığını anlattı.

Kaçmaz, "Hiçbir hakim kötü niyetli olamaz. Yasada şüphelinin tanımı yapılıyor. Şüpheli sıfatı kişi ayrımı yapılmaksızın uygulanır. Şu Cumhurbaşkanıdır, o Başbakandır, o mühendistir ayrımı yapamayız" ifadesini kullandı.

Kaçmaz, bu açıklamaları Cumhurbaşkanıyla ilgili kararı verdikten sonra gazetelere yaptı.

Osman Kaçmaz, daha önce de önemli kararlara imza atmıştı. Hatta gündeme de o önemli kararları aldığı odasına yerleştirdiği ortam dinlemesini engelleyen Jammer cihazı ile gelmişti. Ve Kanal D'ye neden Jammer cihazı kullandığını anlatmıştı.

Kaçmaz, "Başbakan'ın kararı vardı, Deniz Baykal'ın kararı vardı. Adaletin tarafsız düzgün işlemesi için bu önlemi aldık. Birgün önce vereceğimiz kararı tartışıyoruz. Başkalarının öğrenmesini istemiyoruz" diye konuştu.