-ERGENEKON DAVASINI TRT YAYINLASIN TALEBİ-

Sanık avukatları Ergenekon davasının TRT"nin bir kanalında yayınlanması talebinde bulundular. Tutuklu sanık Oktay Yıldırım da terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan"a tanınan yargılama koşullarının kendilerine tanınmasını isteyerek şunları söyledi:

“Yanımda getirdiğim evrakları kullanamıyorum. Ailem buraya gelemiyor. Eli kanlı terörist bir avukat ordusu ile savunulurken, ömrünü vatanına adamış, bu uğurda yaralanarak gazi ünvanı almış olan bana bu hak verilmiyor. 16 ay sonra savunma hakkımı kullanacakken yapılan bu kısıtlamalar yargılanma aleniyetine gölge düşürüyor. Tutuksuz sanıklara soru sormak, tanık gösterme ve suç duyurusunda bulunma hakkım elimden alınıyor. Bir taraftan müebbet hapisle yargılanırken diğer tarafta kendimi savunacağım şartlar oluşturulmuyor."

-TUNCAY GÜNEY'İN AJANLIK TARTIŞMASI-



Tutuklu sanık Kerinçsiz"in avukatı Kadir Kartal iddianamede adı geçen Tuncay Güney"in kim olduğunu sordu. Kartal, “Tuncay Güney kim CIA mi yoksa MOSSAD ajanı mı? Neden burada yok. Burada hukuk iğfal edilmiş durumda” dedi

-ERGENEKON SÖZCÜĞÜ BU DAVADA KULLANILMASIN -

Kadir Kartal, mahkemenin "Ergenekon" kelimesinin bu davayla birlikte anılmasının önlenmesi için bir karar alınmasını istedi. Kartal, sözcüğün şuurlarda olumsuz bir etki, bir görüş olarak yer almaması için alınacak kararın Resmi Gazete"de yayımlanmasını da istedi.
AA