İstanbul 13. Ağır Ceza hakimi, internet andıcı davasında “irtica.org’u zaten ciddiye alan yoktu” diyen emekli Albay Selvi’ye “Yargıtay Başsavcısı siteyi ciddiye almış, AK Parti kapatma davası için delil toplamış” dedi.

‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ davasıyla birleştirilen ‘Kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri’ davasınına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Hüsnü Çalmuk, AK Parti’ye açılan kapatma davasında kara propaganda sitelerinde yayınlanan yalan haberlerin delil olarak kullanıldığını söyledi. Hakim Çalmuk, tutuklu sanık emekli Albay Fuat Selvi’nin çapraz sorgusunda “‘(İnternet sitelerine siyasi haber koymuyoruz’ dediniz. Siyasi haber kıstasınız nedir” diye sordu. Komutanın kendi sorumluluğunda olan ‘irtica.org’ sitesinde, AK Parti, CHP ve MHP gibi siyasi partilerle ilgili, siyasi partilere yönelik bir haberin yer alamayacağının söylendiğini belirten Selvi, bu sitede, El-Kaide, Hizbullah, Hizb-ut tahrir ve bu tür örgütler ve bunların çalışmalarına yönelik yayınlar olduğunu söyledi.

Kapatma davasına delil oldu

Çalmuk’un site içeriklerinin imha edilmesinde herhangi bir yönetmeliğin bulunup bulunmadığı şeklindeki sorusuna Selvi, “Siteleri zaten ciddiye alan yoktu. Günlük 300 kişi ziyaret ediyordu. Kim böyle bir siteyi niye ciddiye alsın” yanıtını verdi. Sitelerin kaç kişi tarafından ziyaret edildiğinin bir önemi olmadığını ifade eden Çalmuk, “Önemli olan kimlerin ciddiye aldığı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, siteyi ciddiye almış. AK Parti Kapatma Davası için delil toplamış. 23 Ekim 2007 tarihinde irtica.org sitesinde ‘Apronda namaz şov’ başlıklı haber kapatma davası iddianamesine delil olarak girdi” diye konuştu. Hakim Çalmuk, bu haberin Selvi’nin zamanında internet sitesine konulmadığını belirterek, “Yalnız bilginizin olup olmadığını öğrenmek için soruyorum.

İnternet sitelerine aldığınız haberlerin kaynağını tuttuğunuz bir belge var mı?” diye sordu. Söz konusu haberin, görevli olduğu dönemde siteye konulmadığını belirten Selvi, kendi sorumluluğu zamanında sitelerdeki haberlerin kaynaklarının da haberlerin altına yazıldığını dile getirdi. Selvi, sitelere konulan haberlerin genellikle Hürriyet gazetesinden alındığını ifade etti. Selvi, savcı Mehmet Ali Pekgüzel tarafından yöneltilen bir soru üzerine de isteği dışında göreve getirilmesinden ve sitenin kapatılması talebinin dikkate alınmaması yüzünden pasif direniş yaptığını söyledi.
stargazete