İzmir Barosu"na bağlı 6 avukat, önce İzmir Barosu"na, daha sonra da İzmir Adli Yargı Komisyonu"na tutanak haline getirdikleri dilekçelerini vererek, nöbetçi hakim İ.E."nin, akşam duruşmaya alkollü olarak çıktığını iddia etti. Hakim İ.E., hakkındaki bu şikayet üzerine rapor alarak izne ayrıldı.

İzmir Barosu"na kayıtlı 6 avukat, geçen pazartesi akşamı, nöbetçi mahkemede görev yapan hakim İ.E."nin alkollü olduğunu ihbar etti. Pazartesi günü akşam saatlerinde, polis tarafından gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen şüphelilerin avukatları, duruşmada hakim İ.E."nin alkollü şekilde kürsüde olduğunu, konuştuklarını kendisinin bile anlamadığını, şüphelilerin ifadelerinin yanlış yazıldığını, şüphelilere konuyla alakasız bir çok sorunun sorulduğunu iddia etti.

Hakimin alkollü olduğunu iddia eden tutanak tutan avukatlar hakimin alkolün etkisiyle duruşmada laubali davranışlar içinde olduğunu ve bundan da rahatsızlık duyduklarını söylediler. 6 avukatın ihbarcı, 2 avukatın da tanık olarak imza attığı tutanak önce İzmir Barosu"na verildi. İzmir Barosu Yönetim Kurulu da meslektaşların ihbarlarının değerlendirilmesi için aynı tutanağı İzmir Adli Yargı Komisyonu"na gönderdi.

Avukatların hakkındaki şikayeti üzerine hakim İ.E. rapor alarak izne ayrıldı. Şikayetin de Adalet Bakanlığı müfettişleri tarafından incelemeye alındığı belirtildi.

MAĞDURU DA TUTUKLADI

Adının açık yazılmasını istemeyen şikayetçilerden bir kadın avukat, yaşadıkları olayı anlatırken şu iddialarda bulundu:
“Olay günü benim müvekkilim de 6 kişiyle birlikte adliyeye sevk edilmişti. Duruşmaya çıkmadan önce birileri "Hakim bir yukarı çıkıyor, bir aşağı iniyor. Yalpalıyor, alkolü kaçırdı" diye dalga geçtiler. Buna inanmak istemedim. Duruşma girdiğimde söylenenlerin gerçekten doğru olduğunu gördüm. İçerdeki zanlılara geldikleri suçla alakasız sorular soruyor, verdikleri ifadelerini kendi kafasına göre yazdırıyor, özellikle bayan avukatlara "sizi nerden tanıyorum avukat hanım, hangi okuldan mezunsunuz?" gibi sorular sorup, alkolün etkisiyle kahkahalar atıyordu. Duruşmanın sağ salim bitmesini beklerken, alkolün etkisiyle olsa gerek duruşmada zanlılar ile birlikte mağdurun da tutuklanmasına karar verdi. Avukatların bir üst mahkemeye itirazları üzerine mağdur 3 gün sonra serbest kalabildi. Bu yargıç adına üzücü, yargılama adına çok kötü bir durum.”