20 yaşındaki Burak Altun, madalyalı amatör bir yüzücüydü. Antalya"da eve dönerken tali yoldan çıkan Bölge İdare Hakimi Mustafa Bilici, gencin kullandığı motosiklete çarptı. Mustafa şimdi tuvaletinin geldiğini bile hissedemiyor, çarpan hakimin ise bir telefon bile etmediğini söylüyor.

30 ay öncesine kadar hayatının "normal" olduğunu anlatan Burak Altun, “Antalya Konyaaltı Lisesi"nde yüzme dalında 17 madalyalı bir sporcuydum ve tek hedefim Yüzme Milli Takımı"na seçilerek ülkemi temsil etmekti. Yaşama sevinciyle doluydum. Ailemin tek çocuğuydum. Ta ki 28 Ocak 2008"a kadar herkes gibi bir hayatım vardı” diye anlattı. O gün motosikletle Antalya Mustafa Kemal Bulvarı üzerinden evine giderken tali yoldan çıkan Bölge İdare Hakimi Mustafa Bilici yönetimindeki otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan Altun, kaldırıldığı hastanede tam 67 gün yoğun bakım servisinde kaldı. Altun, “Artık yüzde 90 bedensel engelli olmakla beraber yüzde 100 iş göremez raporuna sahip biri haline geldim. Vücudum soğuk veya sıcağı ayırt edemiyordu. Metabolizmamın çalışması ve felçten dolayı yatak yarası olmaması için özel cihazlar aldık. Hayata dönmüştüm ama tutunmam gerekiyordu onun da tek yolu yüzmekti” diye anlattı.

“Milli takıma seçildim”

Bedensel Engelliler Milli Takımı seçmelerine katıldığını söyleyen Altun, “S4 kategorisinde seçilmeyi başardım. Artık tek amacım ülkeme madalyalar kazandırmak” dedi. Kazayla ilgili davanın devam ettiğini ve hakimin 8"de 6 kusurlu bulunduğunu söyleyen Altun, en çok kazayı yapan Bilici"nin kendisine bir kez bile geçmiş olsun dememesinin üzdüğünü anlattı. Altun, “Babam devlet memuru, annem çalışmıyor evimiz ise kira. Bu kadar sıkıntıya rağmen babam sadece benim yaşama sevincime katkı sağlayabilmek için iki yıldır beni dershaneye gönderiyor. Bir yandan devletin engelliler için tahsis ettiği memur sınavlarına başvurdum. Bu arada yapmış olduğumuz araştırmalarda omurilik felçlilerinin en azından dokunma duyusunu artıran, büyük tuvaletini hissetmesini sağlayan bir yöntemin olduğunu öğrendik. Bacaktan alınan kan hücreleri omuriliğe naklediliyormuş. Ameliyat 35 bin euroya mal olacak” diye yaşadıklarını anlattı.

Bu sağlık harcamalarının çoğunu üç bankadan bireysel krediler ve kredi kartları ile gerçekleştirdiklerini söyleyen Altun, “Benim tek dileğim babamın maaş aldığı banka olan Ziraat Bankası"nın borçlarımızı yeniden tek bankada yapılandırması”dedi.

Vatan