Tolstoy Uluslararası Edebiyat Ödülü sahibi Anna Nikolskaya, 2005 yılında internetten tanıştığı Kemer’de bir gıda firmasının sahibi Hüseyin Ekseli ile evlendi. Anna Nikolskaya, iki yıl sonra hamile olduğunu öğrendiği günlerde, şiddetli geçimsizlik yüzünden ailesinin yaşadığı Rusya’nın Sibirya bölgesindeki Barnaul kentine döndü ve kız bebek dünyaya getirdi. Nikolskaya, Ekseli’nin kendisine şiddet uyguladığını öne sürerek boşanma davası açtı ve 1 milyon TL tazminat istedi. Kemer Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen boşanma davası için yerleştiği İngiltere’den gelip giden Rus yazar, her seferinde 2 yaşındaki kızı Alissa’yı da yanında getiriyor.
 
’4 YILDIR BOŞANAMADIM’
 
Anna Nikolskaya, dünkü duruşma için yine kızıyla birlikte Kemer’e geldi. Kemer Asliye Hukuk Mahkemesi’nde kadın hakim Miyase Özkan Kara’nın evlilik için izne ayrılması nedeniyle yerine geçici olarak bakan hakim Uğur Parlak, duruşmayı 29 Eylül’e erteledi.
 
Şaşkına dönen Nikolskaya tepkisini şöyle dile getirdi:
 
"2007 yılından bu yana boşanmaya çalışıyorum. Hakim evlenebiliyor ama ben boşanamıyorum. 4 yıl için mahkemede 5 hakim değişti. Artık kâbus halini aldı. Her oturumda 6 ay sonraya duruşma günü veriliyor. Artık dayanamıyorum. Korkarım hiç boşanamayacağım. İnsan yaşamında 4 yılın çok çok önemi var. Hiçbir şekilde yaşamıma yön veremiyorum. Benim yaptığım yanlış evliliğin cezası bu kadar büyük olmamalı."
 
’MÜVEKKİLİME ANLATMAKTA ZORLUK ÇEKİYORUM’
 
Nikolskaya’nın avukatı Şebnem Ülk de duruşmanın seyrini şöyle anlattı:
 
"2007- 2008 yıllarında mahkeme genel nüfus kayıtları gibi işlemlerle geçti. 2009 yılında sadece Hüseyin Ekseli’nin oturduğu adresin tespiti yapılabildi. Dava açıldığı sırada ise Ekseli’nin devamlı oturduğu adresin tespiti için Göynük jandarmasına yazıldı. 4 ay sonraya duruşma günü verildi. Mahkemeye çıktığımızda ise adres tespiti için Göynük yerine Kemer jandarmasına yazışma yapıldığı ortaya çıktı. Bunun üzerine Göynük jandarmaya yazı yazılmasına karar verildi. Onların adresi tespit edip, tekrar mahkemeye cevap vermesiyle geçen sürede 2010 yılının ortasına geldik. ’Herşey tamam’ dediğimiz sırada hakim değişti. Yeni hakim Miyase Özkan Kara dosyayı okuyamadığı için duruşmayı erteledi. ’Artık dosyayı incelemiştir’ dediğimiz bu duruşma gününde ise, hakimin evlenmek için izin aldığı ortaya çıktı. Bu durumu müvekkilime anlatmakta ve açıklamakta zorluk çekiyorum."