Gazeteport'un haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığında avukat olarak çalışan ve hakim savcı olmak için 11 kez sınava girip 11'inde de başarılı olan, ancak mülakat sınavlarında elenen Halil Atlı'nın durumu TBMM'nin de gündemi oldu.

CHP Kırklareli milletvekili Turgut Dibek, Atlı'nın durumunu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a ileterek, ''11 kez yazılı sınavları kazandı ama mülakatta tuhaf sorular ile eleniyor. Noel Baba’nın yaşadığı antik kenti bile sormuşlar'' dedi. Bakan Bozdağ ise, ''11 kez sınava girip mülakatta elenen kişinin durumuna şimdi vakıf oldum. Konuyu soruşturacağım ve bilgi vereceğim'' cevabını verdi.

Milli Eğitim Bakanlığında Avukat olan Halil Atlı, “Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı” yazılı sınavında 11 kez başarılı olmasına rağmen mülakat sınavlarının tümünde elendi. Sınav komisyonu Atlı'ya son mülakatta ''Seni almıyoruz, neden ısrarla sınava giriyorsun” diye sordu. Atlı'ya mülakatta '' Künde sanatı ne demektir ? Pritzker ödülünü alan ilk kadın mimarın ismi nedir ?'' gibi sorular da yöneltildi.

Daha önce de 22 kez sınav kazanıp 22 kez mülakatta elenen hazine avukatı Adem Sevilmiş’e de, ''Laptop bilgisayarlarda kaç çeşit batarya vardır. Elma ağaçları kaç metre arayla dikilir ? Osmanlının ilk dış borcu ne kadardı? gibi sorular yöneltilmiş ve elenmişti.