MERSİN"de amatör küme futbol maçını yönetecek hakem Vecihi Karataş, maça gelmeyince U- 14 yaş grupları takımlarından Toroslar Belediyespor Futbol Takımı ile Kuvvayı Milliye Futbol Takımı futbolcuları soğuk havada 45 dakika sahada bekledi. Genç futbolcular üşümemek için ısınma hareketleri yaparken, kulüp yöneticileri maçı yönetecek hakem Vecihi Karataş"ı bulmadı ve maç oynanmadı. Hakem 18 yaşındaki Vecihi Karataş'ın ise o saatte amatör küme takımlarından Gençlerbirliği"nin futbolcusu olarak maça çıktığı anlaşıldı.

Mersin'deki Ahmet Ayas Stadı"nda 6 Şubat günü karşı karşıya gelecek Toroslar Belediye Spor ile Kuvvayı Milliye Spor futbol takımları, maç saatine yakın ısınmak için sahaya çıktı. Oyuncular, kendi aralarında paslaşıp, koşular yaparak ısınırken, maçı yönetecek hakem Vecihi Karataş"ın stada gelmediği fark edildi.

Toroslar Belediyesi Spor Kulübü Antrenörü Fuat Köle ile Kuvvayı Milliye Spor Kulübü Antrenörü İzzet Kızgın, hakem Vecihi Karataş"ın stada gelmediğini Mersin Faal Futbol Hakemler Derneği"ne bildirdi. Amatör futbolcular soğuk havada uzun süre sahada bekledi. Mersin Faal Futbol Hakemler Derneği, 45 dakika gecikmeli olarak karşılaşmayı yönetecek yeni bir hakem görevlendirdi. Ancak, futbolcuların soğuk havada hastalanmasından endişe duyan kulüp yöneticileri yeni hakemin gelmesini beklemeden sporcuları sahadan çekip, servis otobüslerine bindirerek götürdü.

Toroslar Belediyesi Spor Kulübü Antrenörü Fuat Köle, görevlendirilmesine rağmen maça gelmeyen hakemin sorumsuzluk örneği gösterdiğini belirterek, şikayetçi olacaklarını söyledi. Köle, “Böyle bir şey olamaz. Hakem görevlendirildiği maçı unutarak, başka bir maçı seyretmeye gitmiş. Durumu derneğe bildirdik, ancak görevlendirilen hakem de sporcularımızı otobüslere bindirince geldi. Bu psikoloji ile çocukların futbol oynaması mümkün değil. Hakem hakkında şikayetçi olacağız” dedi.

Yöneteceği maçı unutmakla suçlanan hakem Vecihi Karataş, amatör küme takımlarından Gençlerbirliği"nde futbolcu olduğunu, aynı saatte kendi maçı olduğu için U-14 yaş grupları maçına gidemeyeceğini, hakem ataması yapan yöneticilere ilettiğini söyledi.

Kendi takımında futbolcu olarak sahaya çıkacağı için Toroslar Belediyesi Spor Kulübü ile Kuvvayı Milliye Spor maçında hakemlik yapamayacağını hakem atama sorumlusu Hüsamettin Çetinkaya"ya telefonla söylediğini ve yerine başka hakem görevlendirilmesini istediğini anlatan Vecihi Karataş, “Maçtan bir gün önce Hüsamettin Çetinkaya"yı arayıp, maçım olduğunu ve bu nedenle yerime yeni atama yapılmasını istedim. Ancak, Çetinkaya atamayı unutunca bu durum ortaya çıktı” diyerek kendini savundu.

Bu arada İl Hakem Komitesi"nden adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili de hakem Vecihi Karataş"ın sözlerinin doğru olduğunu, sıkıntının yerine hakem ataması yapılmamasından kaynaklandığını ifade etti. DHA