Hakan'ın listesine 13 isim girdi. İşte Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın seçtiği 2010"un en"leri:

- BURHAN KUZU:
Üç-beş yumurtaya maruz kaldığı halde, sanki canlı bombaya maruz kalmış gibi bir edayla davranarak “en çakma mağdur” unvanını hak etti.

- TAYYİP ERDOĞAN:
Bu yıl “tam saha pres” ve “dişe diş mücadele” alanında sergilediği olağanüstü gayret nedeniyle “en sektirmez” unvanını hak etti.

- SİNAN ÇETİN:
Çektiği reklam filmlerinde Ali Ağaoğlu"na yolunacak kaz bulmuş gibi bakarak “niyetini en belli eden” unvanını hak etti.

- ABDULLAH GÜL:
Tebessümüyle, her tarafa çiçek atma gayretiyle, kefaletiyle, hükümet ile hükümet karşıtları arasındaki sıkışmışlığıyla “en idare-i maslahatçı” unvanını hak etti.

- DENİZ BAYKAL:
Siyasi literatürümüze “kasetten gitmek” tabirini kazandırması bir yana hâlâ gözünün arkada olduğunu sık belli etmesiyle “en heveskâr” unvanını hak etti.

- EMRE AKÖZ:
Özellikle yılın ikinci yarısında sergilediği aşmış taşmış performans ile “en sınır tanımayan hükümet kuvveti” unvanını hak etti.

- FEHMİ KORU:
Bütün bir yıl başka gazetecileri işsiz bırakmak için her gün iki sütundan saldırıp, yılın sonunda kendi işsiz kalarak “en bahtsız” unvanını hak etti.

- MAHSUN KIRMIZIGÜL:
Çektiği tek filmde en az 12 farklı konuda ajitasyon yapma becerisini sergileyerek “en ajitatör” unvanını hak etti.

- CANAN ARITMAN:
Bu yıl da antipati çiçeklerini saçlarına taç yapma alanında hiçbir fırsatı kaçırmaması nedeniyle “en istikrarlı” unvanını hak etti.

- KEMAL KILIÇDAROĞLU:
Siyasi literatürümüze “Arkadaşlar çalışıyor” sözünü kazandırarak “en neticesiz” unvanını hak etti.

- ADNAN OKTAR:
80"lerde deli diye tımarhanelere kapatıldı, hakkında davalar açıldı, 90"larda sosyetik gençlerle atılım yaptı, masonlara ve Evrim Teorisi"ne savaş açtı ve en sonunda 2010"da “en TV starı” unvanını hak etti.

- HÜLYA AVŞAR:
Her yıl ortaya attığı incir çekirdeğini doldurmaz polemiklerle şampiyonluğa oynarken 2010"da çıkış yapamayarak “en çaptan düşmüş” unvanını hak etti...

- YİĞİT BULUT:
Sözlüklere “yalaka” gibi bir sözcüğün yerini tutacak denli etkili “jöleli” sözcüğünü armağan etmesi nedeniyle “en hizmet adamı” unvanını hak etti.