Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, Hakan Şükür'ün, daha çok hava toplarında mücadele ettiği içinfutboloynarken burnunun 3 kez kırıldığı belirtilerek, eski milli futbolcunun şu ifadelerine yer verildi:
 
''Bir kez de saha dışında yine aynı sorunu yaşamıştım. Tabi ameliyatlardan sonra sahalara tam iyileşmeden döndükçe burnumda bazı sorunlar oluşmaya başladı ve bir tarafı göçtü. Rahat nefes alamadığım için bir süredir uyku bozukluğu ve kalpte ritm problemleri yaşıyordum. Aslında bu sorunlarla futbol oynarken de performansa bağlı olarak karşılaşıyordum. Ancak yaşın ilerlemesi ve stresin artmasıyla birlikte beni daha fazla yormaya başlamıştı. Doktorum ameliyatı önerince ben de hemen kabul ettim. İnşallah artık daha rahat nefes alacağım.''
 
Ameliyatı gerçekleştiren Acıbadem Bakırköy Hastanesi'nden Kulak Burun Boğaz Uzmanı Naser Dadaşzade ise, yaklaşık 2 saat süren operasyonla Hakan Şükür'ün burnundaki kırığın giderildiğini belirterek, ''Hakan Şükür'ün burun kemiği sağ tarafa doğru yatıktı. Bu kırıklar daha önce birkaç ameliyat ile giderilmeye çalışılmış olsa da sorun tümüyle çözülememiş. Operasyonda önce radyofrekans yöntemiyle etleri küçülttük, ardından burundaki kemik eğriliğini düzelttik'' dedi.