Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Diyarbakır'da önceki gün patlamanın gerçekleştiği bölgede incelemelerde bulundu. Hastanede yaralı askeri personeli ziyeret etti. Hain saldırıyla ilgili bilgi aldı.


Büyükanıt, bugün sabah saatlerinde patlamanın olduğu bölgeye geldi. Patlamanın gerçekleştiği aracın bulunduğu çukuru inceleyen Büyükanıt, ayrıca patlamada yaralananları ziyaret etti ve geçmiş olsun dileğinde bulundu. Büyükanıt, ziyaret ettiği yaralılara içinde çeşitli hediyeler bulunan birer çanta dağıttı.

YARALILAR HAİN SALDIRIYI ANLATTI

Orgeneral Büyükanıt'ın ziyaret ettiği yaralılar, olay anını anlattı. Yaralı askerler, lojman nizamiyesine doğru hareket halindeyken, lojmanlara 200 metre kala caddenin sağında park etmiş araç zinciri olduğunu belirttiler. Askerler, “Bir anda patlama oldu. Patlama içinde bulunduğumuz aracın sağ tarafında meydana geldi. Hemen tahliye edildik. Patlamadan kısa bir süre sonra yangın çıktı” dediler.

Büyükanıt, ziyaret sonrası hastaneye gelen Diyarbakırspor Başkanı Adnan Öktüren ve yeni yönetim kurulu üyeleri ile de bir süre görüştü. Kısa süren görüşme basına kapalı yapıldı.

HEDEF SADECE ASKER DEĞİLDİ

Dün kuvvet komutanlarıyla birlikte Diyarbakır'a gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, burada Vali Hüseyin Avni Mutlu"yu makamında ziyaret etti ve başsağlığı dileğinde bulundu.

Büyükanıt, dün yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bu menfur saldırı yalnız Silahlı Kuvvetlere değil, halka da yapılmıştır. Bu çok önemlidir. Bu çok önemlidir. Bu vatandaşımızın canına da yönelmiş hedef gözetmeksizin yapılan terör eylemidir. Çocuklar öldü. Bir sürü insan yaralandı. Bu insanlığa sığmayan, hedef gözetmeyen bir terör eylemidir ve Diyarbakır"a yöneliktir. Diyarbakır"da demek ki huzur ve sükunun hakim olmasını arzu etmeyen bir terör örgütüyle karşı karşıyayız. Diyarbakır"ın ismi artık terörle beraber anılmamalı. Biz terörle yıllardır uğraşıyoruz. Kararlılığımızı değiştirmeyiz, kararlılığımız daha da artar. Güvenlik güçlerine kendilerine verilen görevi mülki amiriyle, askeri kanatla terör denen bela ile kararlılıklarını, mücadeleleri sürdürüyor. Dünkü olay bu paniklemenin işaretidir. Kuzey Irakta"ki zayiatlarından kaynaklanan paniklemelerindendir ama bu onların sonunu değiştirmez.

İŞBİRLİKÇİLER VAR "Bunu bir veya iki terörist yapabilir. Ama mutlaka işbirlikçisi var bilgi veriyor. İşbirlikçilerle teröristler arasında hiçbir fark yok. Dolayısıyla halkımız duyarlı olduğu takdirde, hassas olduğu takdirde bir çok işbirlikçi de yakalanabilir."

Hürriyet