Bu sözlerin üzerinden bir ay geçmeden meydana gelen saldırı, 'Güvenlik ve istihbarat zafiyeti mi var?' sorusunu akıllara getirdi.

Hatay'ın Dörtyol ilçesi Kuzuculu beldesi kırsalında düzenlenen saldırı sonucu üç subayın şehit edilmesi, Amanos Dağları'nı ve bu bölgede faaliyet gösteren PKK grubunu yeniden gündeme getirdi.

Şehit olan binbaşı, üsteğmen ve teğmenin saldırı anında sivil kıyafetli oldukları ve askerî istihbaratta görev yaptıkları iddia edildi. Emniyet kaynakları da bahar mevsimi ile birlikte o bölgede zaten bir canlılığın dikkat çektiğini, hareketli bir PKK grubunun varlığının bilindiğini dile getirdi. Uzmanlar ayrıca valilik tarafından yapılan 'planlı bir operasyon esnasında sadırının yapıldığı' bilgisinin çok sağlıklı olmadığını kaydediyor.

Amanos Dağları , PKK terör örgütünün 1992 yılından bu yana her fırsatta değerlendirdiği bir alan. Coğrafî olarak kuzeyden güneye doğru uzanan ve Asi Nehri'nin denize döküldüğü Samandağ sahilinde sona eren Amanoslar, sahip olduğu sık ormanlık yapısı sebebiyle terör gruplarının saklanması için elverişli bir yer.

Bir ucu Suriye sınırındaki Keldağ bölgesine uzanan, bir ucu da Osmaniye'nin Bahçe, Düziçi ilçeleri ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslâhiye ilçelerini kapsayan Amanoslar'ın, Hatay 'ın Erzin, Dörtyol, İskenderun, Hassa, Belen, Samandağ ve Kırıkhan ilçelerinin tamamına uzanan kolları var.

Ayrıca Suriye'ye geçiş için de son derece elverişli bir yapıya sahip.