BÖLÜCÜ terör örgütü PKK"nın lideri Abdullah Öcalan"ın yol haritasının avukatlarına teslim edilmemesini protesto etmek isteyen 3 kişi yakalandı. Bu kişilerin gösterdiği inşaatta protesto gösterisinde kullanılmak için hazırlanmış 62 molotof kokteyli ve yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri uzun süren bir çalışmanın ardından Sultangazi"de düzenledikleri ortak operasyonda 3 kişiyi gözaltına aldı. T.A, F.A ve Y.H isimi bu kişilerin bölücü terör örgütü PKK sempatizanı olduğu belirlendi. Bu kişilerin gösterdiği inşaatta yapılan aramada ise 62 hazır molotof kokteyli, 49 adet boş şişe, 13 litre benzin, 2 kilogram toz deterjan, yüz gizlemede kullanılan iki adet bez parçası ve molotof kokteyli yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

YOL HARİTASININ TESLİM EDİLMEMESİNİ PROTESTO EDECEKLERDİ

Yapılan sorgulamada zanlıların hazırladıkları molotofları Abdullah Öcalan"ın yol haritasını avukatlarına teslim edilmemesini protesto gösterisinde kullanmayı amaçladıkları belirtildi. Molotof uzmanı örgüt üyeleri yakalandığı için yaşları 20- 22 arasında değişen bu kişilerin molotoları il genelindeki gruplara dağıtacakları, öğrenildi.

Yetkililer, gençlerin molotof yapmasını örgüt üyesi büyüklerinden öğrendiğini belirttiklerini, genişletilen soruşturmada aynı kişilerin 15 Şubat ve 17 Mayıs"ta işyerine molotof atılması, 28 Haziran ve 15 Ağustos"ta bir bankaya taşla saldırı ve molotof atılması ile 26 Ağustos"ta örgüt lehine izinsiz gösteri yapılması eylemlerine katıldıklarını söylediler. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 zanlı Beşiktaş"taki İstanbul Adliyesi"ne sevk edildi.Vatan