Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, Fenerbahçe derbisinde takımının ortaya koyduğu futboldan memnun kaldığını söyledi.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Hagi, medya mensuplarına yönelik olarak, ''Çok güzel bir derbi gördüğünüze inanıyorum'' derken, ''Sahaya 3 puan almak için çıkan iki takım gördünüz. Takımdaki oyuncuların hepsini tebrik ettim. Çünkü herkes elinden geleni yaptı. Takımın potansiyelinin iyi olduğunu bildiğim için Türkiye'ye döndüm ve bu gece her şeyi beğendim. Tekrar Türkiye'ye dönmekten çok mutlu olduğumu söylemek isterim. İnanıyorum ki çok güzel şeyler yapacağım. İnançla geldim, kendime güvenerek geldim'' ifadelerini kullandı.

Derbide iki takımın da kazanabilecek pozisyonları yakaladığını aktaran Hagi, ''Bana göre çok açık bir maçtı. Hem biz, hem de Fenerbahçe kazanabilirdi. İlk devrede bizim şansımız daha fazlaydı. İkinci devrede rakibimizin de pozisyonları vardı. Bence çok güzel bir şov oldu ve çok güzel bir maç geçti, 0-0'a rağmen. İleriki maçlarımızda gollerin de geleceğine inanıyorum'' dedi.

-''KAZANMAK İÇİN GELDİK ÇÜNKÜ BİZ GALATASARAYIZ''-

Rumen teknik adam, bir soru üzerine, Fenerbahçe deplasmanına 3 puan almak için geldiklerini kaydederken, ''Aldığımız beraberlik bizim için sürpriz değil. Buraya kazanmak için gelmiştik. Çünkü biz Galatasarayız. İyi çalışılırsa güzel sonuçlar alabileceğimize inanıyorum. Bence hak ettiğimiz 3 puanı alamadık'' diye konuştu.

Oyuncularının bugün sahada yaptıklarından memnun olduğunu vurgulayan Hagi, ''Bazı şeyler çok iyi yapılamadı ama genelde iyiydik. Daha çok çalışmalıyız. Çok değerli bir rakiple karşılaştığımız unutulmamalı ve yine zor bir sahaya çıktık'' şeklinde konuştu. Oyuncularını nasıl motive ettiğinin sorulması üzerine ise Hagi, şunları söyledi:

''Oyuncularıma, (Çok değerli oyuncular olduğunuz için Galatasaray'dasınız. Bize kalan tek şey, biraz daha iyi mücadele ederek, iyi çalışarak, daha güzel şeyler yapabilmek) dedim. Benim felsefeme göre, takım olarak kazanabiliriz ama farkı oyuncular yaratır. Kolektif olarak takım ruhunu kazanmalıyız. Takım ruhunu kazanabilirsek, çok güzel şeyler yapabiliriz. Bugün sahada bazı güzel şeyler görüldüğüne inanıyorum ve bunun devamı var. Geride kalan 2 gün içinde, oyuncularıma buradan iyi bir sonuçla ayrılabileceğimizin güvenini vermek istedim. Zaten 2 günde değiştirebileceğiniz çok az şey var. Buraya tek maç için değil, uzun bir süre için geldiğimi söyledim oyuncularıma. Bu inancı onlara da aşılamaya çalıştım.''

-''ELANO, DAHA FAZLASINI VEREBİLİR''-

Uzun bir aradan sonra kendisinin forma şansı verdiği Elano ile ilgili fikrinin sorulması üzerine Hagi, ''Elano, daha fazlasını da verebilecek bir oyuncu. Maça iyi başladı. Onun çok iyi bir oyuncu olduğunu herkes biliyor. Takıma çok faydalı olacaktır'' yanıtını verdi.

Baros, Arda ve Kewell'ın takıma dönmeleri sonrası nasıl bir kadro tercihi olacağıyla ilgili Rumen çalıştırıcı, ''Bu oyuncuların takıma katılmalarını bekliyorum. İnanıyorum ki onların da katılımıyla çok daha güçlü olacağız. Takımda 4-3-3 sisteminden başlayarak, 2 farklı sitem daha saha içinde çeşitli durumlara göre kullanabiliriz. Ama tabii ki zaman lazım'' şeklinde konuştu.

Fenerbahçe takımını ne kadar tanıdığının sorulması üzerine, ''Ben futbolu çok iyi tanıyorum. Futbol benim hayatımdır'' yanıtını veren Hagi, ''İki gün içinde Tugay hocayla birlikte, Florya'daki analistlerle birlikte çalıştık. İki gün içinde yapabileceğimiz her şeyi yaptık. Bugün 3 puanla ayrılsaydık daha güzel olurdu'' dedi.

A.A.