Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde görülecek yağışların, genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ülkemiz genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklenirken; hava sıcaklığında çok önemli bir değişiklik öngörülmüyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerde İstanbul Anadolu yakası, Yalova, Kocaeli ve Bursa çevreleri ile akşam saatlerine kadar Sakarya ve Bilecik çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunda kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 Km/S) esmesi bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerde Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege' de kuzey ve kuzeybatı yönlerden (40-60 Km/S) kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 Km/S) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, batı kesimlerinin ilk saatlerde hafif olmak kaydıyla bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 Km/S) esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. Rüzgarın; kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 Km/S) esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Batman çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.