CEHENNEM MELEKLERİ 3 (The Expendables 3)

Yönetmen: Patrick Hughes
Oyuncular: Sylvester Stallone, Jason Statham, Harrison Ford, Arnold Schwarzenegger, Mel Gibson, Wesley Snipes, Dolph Lundgren 
Tür: Macera, Aksiyon

Barney (Sylvester Stallone), Christmas (Jason Statham)’ın başını çektiği ekibiyle hayatının en zorlu mücadelesiyle karşı karşıya. Bir zamanlar Barney ile ekibin kurulmasında rol alan Conrad Stonebanks (Mel Gibson), şimdilerde silah satıcısı olarak çalışmaktadır ve bu durum ekibi rahatsız eder. Bu nedenle, Stonebanks, ekibi dağıtmayı kafasına koymuştur. Barney ise karşı bir hamle olarak, yeni ve genç üyelerin de eklendiği ekibini yeniden toplar ve Stonebanks'a karşı zorlu bir mücadeleye girişir.

Sylvester Stallone, ülkemizde de çok tutulan serinin 3. filminde, emekliye ayrılmak üzere olan ne kadar aksiyon yıldızı varsa kadroya dahil etmiş görünüyor. Bu sefer yeni isimler arasında filmin kötü adamı Mel Gibson ile Harrison Ford ve Wesley Snipes da var. İlk iki filmiyle Türkiye’de 823 bin seyirciye ulaşan serinin üçüncü filminde Stallone’nin yine kahramanların kendi kendileriyle dalga geçtiği kıvrak bir senaryo yazdığı, aksiyonun da gırla gittiği yorumları yapılıyor. İlk filmi kendisi yöneten Stallone, ikinci filmde koltuğu Simon West’e bırakmıştı. Bu kez ise kamera arkasında genç yönetmen Patrick Hughes bulunuyor. Bruce Willis’in yüksek ücret, Jackie Chan’in ise daha ön planda bir rol istemesi nedeniyle filmde yer almadığını belirtelim. Film dünyayla aynı anda ülkemizde vizyona giriyor.

KARABASAN (The Babadook)

Yönetmen: Jennifer Kent
Oyuncular: Essie Davis, Noah Wiseman, Daniel Henshall, Tim Purcell 
Tür: Korku, Dram

Amelia çocuğunu doğurduğu gün kocasının trafik kazasında ölmesiyle sarsılır. 6 yıl geçmesine rağmen kocasının kaybını bir türlü atlatamayan Amelia, zaman zaman öldürmeyi düşündüğü oğlu Samuel ile münzevi bir hayat sürmektedir. Bir gün evlerinde Bay Babadook isimli esrarengiz bir çocuk kitabı bulan anne oğulun hayatı, gotik çizimler ve ürkütücü tekerlemelerle dolu bu kitabı okumalarıyla kabusa dönüşür. Bir çıkış yolu bulmaya çalışan anne oğulun çaresizliği giderek artacaktır.

Gösterildiği festivallerden övgülerle dönen Karabasan, "izleyenlerin psikolojisini ele geçiren filmlerin son halkası" olarak nitelendiriliyor. Oyunculuktan gelme senarist-yönetmen Jennifer Kent, zor bir işin altından başarıyla kalkmış görünüyor. Filmin özellikle kamera ve ışık kullanımıyla seyirciyi tedirgin etmeyi başardığı belirtiliyor. 93 dakika süren filmin IMDB notu da 7.3

BEN, KENDİM VE ANNEM (Les Garçons et Guillaume, à Table!)

Yönetmen: Guillaume Gallienne 
Oyuncular: Guillaume Gallienne, Brigitte Catillon, Andre Marcon, Diane Kruger 
Tür: Komedi

Hastalıklı bir büyüme hikayesi… Orta sınıfa mensup, huysuz Bayan Gallienne’in üç çocuğu vardır. İki çocuğunu “oğlum” diye seven Bayan Gallienne üçüncü çocuğuna sadece “Guillaume” diye seslenmektedir. Bunun sonucu yaşı ilerledikçe Guillaume, kendisini bir erkek çocuk olarak görmez. Guillaume’yi ilerleyen yıllarda zorlu bir kimlik arayışı beklemektedir. Ünlü Fransız sanatçı Gallienne, uzun yıllar sahneye koyduğu tek kişilik tiyatro oyununu aynı isimle beyazperdeye uyarlamış. Film boyunca eşcinsel film klişeleriyle dalga geçerek kendine özgü bir mizah yaratan filmde Gallienne hem kendi gençliğini hem de annesini canlandırıyor. Kadroda Diane Kruger’ın adı da göze çarpıyor. Cannes başta olmak üzere çeşitli festivallerden toplam 11 ödülle dönen filmin IMDB notu 6.7

BARBIE VE SİHİRLİ DÜNYASI (Barbie And The Secret Door)

Yönetmen: Karen J. Llody
Tür: Animasyon, Aile

Animasyon sevenlerin ilgiyle takip ettiği Barbie, son müzikal macerasında içine kapanık bir prenses olan Alexa rolünde izleyicinin karşısına çıkıyor. Prenses olmanın getirdiği sıkıcı sorumluluklar yerine kendine kurduğu dünyada kitap okuyarak daha mutlu olan Alexa bir gün krallık bahçesinde dolaşırken tıpkı okuduğu bir kitapta olduğu gibi gizli bir kapı keşfeder; içeriye adım attığındaysa kendini büyülü yaratık ve sürprizlerle dolu bir dünyada bulur.

Karen J. Llody'un yönettiği filmin Türkçe seslendirmesinde Pınar Erengil, Damla Pehlevan, Barış Kerem Kobanbay ile Seda Özelsoy görev almış.

KAHRAMAN ŞÖVALYE (Justin and the Knights of Valour)

Yönetmen: Manuel Sicila 
Tür: Animasyon, Macera

Bürokratların yönettiği ve şövalyelerin yasaklandığı bir krallıkta yaşayan Justin'in maceraları.. Justin, tıpkı büyükbabası gibi, Kahraman Şövalyeler’e katılmak istemektedir ama Kraliçe’nin başdanışmanı olan babası Reginald, oğlunun kendi izinden gitmesini, avukat olmasını istemektedir.

Ödüllü İspanya yapımı animasyonun seslendirme kadrosunda Antonio Banderas’ın ismi göze çarpıyor. Filmin IMDB notu 6.0