DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, son terör saldırılarında verilen şehitlere değinerek, "Sayın Başbakan en ufak meselelerde herkese Kasımpaşalılığını gösteriyor değil mi? Hadi göster bakalım burada da Kasımpaşalılığını?" dedi.

Ordu Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen DP İl Genel Kurul Toplantısı'na katılan Genel Başkanı Süleyman Soylu, salondaki yaklaşık 500 kişiye seslendi. DP Genel Merkez yöneticileri, il ve ilçe yöneticileriyle partililerin katıldığı toplantıda gündemdeki son olayları değerlendirdi. "Teröre lanet olsun" diye szölerine başlayan Soylu, şöyle konuştu:

"Bu Ramazan Bayramı'nda ve son günlerinde artık tahammül edemediğimiz, artık yeter dediğimiz, söylenenlerin bizi ve milletimizi tatmin etmeyen yeni bir yangın ve yeni bir acıyı ortaya koyan bir menfur saldırıyla karşı karşıya kaldık. Hepimiz, bugün yaşanan bu olayı şiddetle kınıyoruz. Hepimiz bu teröre lanetler okuyoruz."

200 araçlık konvoyla kente gelen Soylu, terörle ilgili yapılan söylemlerin artık milleti ikna etmeye yetmediğini vurgulayarak şöyle devam etti:

"Bir taraftan devletimizin cumhurbaşkanı, bundan 6- 7 gün önce ABD'de, Irak'ın Cumhurbaşkanı Talabani ile dostluk mesajları veriyor. Aynı Irak'ın kuzeyinden, benim ülkem, benim canlarım, benim ülkemin sınır karakolu, benim ülkemin sınırında bulunan karakolun anlamı nedir biliyor musunuz? Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve bu milletin ırzına, namusuna yapılmış saldırıdır. Bu basite alınacak bir iş değildir. Sayın Başbakan keşke Deniz Feneri'nde yaptığı hamiliği, koruyuculuğu, benim ülkemin korunmasında, terörle mücadelede de yapabilme kuvvetine, kudretini gösterse. Burada açıkça ilan ediyorum. Başbakan da sorumludur. Hem de sonuna kadar sorumludur. Seçildiği günden beri hala cumhurbaşkanı mıyım, değil miyim diye, bizim devlet terbiyemizden bu zamana kadar söylemediğimiz, söyleyemediğimiz, kendi siyasi edebimizden laf söyleyemediğimiz cumhurbaşkanı da sorumludur. Kara ve hava harekatları yapıldı bu ülkede. Evet yapılsın dedik, bu ülkeyi bölmeye, bu ülkeyi parçalamaya çalışanlara aman verilmesin dedik. Şimdi soruyorum? O günden itaberen kışın eksi 30 derecesinde benim evlatlarımın orada mücadele ettiği günden itibaren, siz kara harekatını niye yaptınız diye, bir büyük devletten ve bir büyük milletten intikam alınmaya kalkılıyor. Bu görülmüyor mu? Bu TBMM içindeki iktidar, muhalefet tarafından, Türkiye Cumhuriyeti ordusu tarafından görülmüyor mu? Bu milletin boş laflara karnı tok. Tam tamına 5 kere aynı yere saldırı olacak. Tam tamına 40 küsür kadar şehit olacak. Orada Türkiye Cumhuriyeti Devleti taciz edilecek. Bu Türk Silahlı Kuvvetleri'nden, cumhurbaşkanından ses çıkmayacak mı? Bunu konuşamayacaksak bu işi hiç yapmayalım, bu işin hakkını hiç savunmayalım."

Soylu, saldırıyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamayı da talihsizlik olarak gördüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Dün, Genelkurmay'ın yapmış olduğu açıklamayı da talihsizlik olarak değerlendiriyorum. 5 tane sınır karakolunun yerini değiştirmek için 15 tane şehidin veya hergün bir şekilde başka saldırıyla şehit olan o insanların canının verilmesi mi beklenmeliydi? Bu millete Allah rızası için bir kere de doğruyu söyleyin. Bu işin arkasında ne olduğunu söyleyin? ABD bize istihbarat sağlıyor mu sağlamıyor mu?"

Soylu konuşmasının sonunda, "Sayın Başbakan en ufak meselelerde herkese Kasımpaşalılığını gösteriyor değil mi? Hadi göster bakalım burada da Kasımpaşalılığını? Ama senin efendilerin buna müsade etmez. Balıkesir'deki, Sakarya'daki, Tekirdağ'daki olaylar tesadüfi değildir. Bu milletin birliğini dinamitlemeye çalışıyorlar. Bu topraklar ve bu millet, herkesin kişisel menfaatinden de, koltuğundan da daha önemlidir. Herkes sorumluluğunu bilecek" dedi.

Vatan