RedHack (Kızıl Hackerlar Birliği) adlı grubun üyeleri, Radikal ve Evrensel gazetelerine, Ankara Emniyeti'ne gerçekleştirilen hack saldırıları ile alakalı açıklamalarda bulundular.

Sorulara mail ya da sosyal medya aracılığı ile cevap veren hackerlar, ilginç bir bilgiyi de kamuoyu ile paylaştı.

Hacker grubunun neden Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü hacklemek için seçtikleri sorusuna verilen cevap oldukça ilgi çekici.

"Ankara'yı seçmemizdeki amaç E-Polis, E-Devlet gibi uygulamaların merkezinin Ankara'da olması ve diğer polis teşkilatlarından çok daha özel ve korunaklı olmasıydı. Ayrıca, Ankara polisinin TEKEL işçilerine yönelik tavrından ve KCK, Ergenekon, Devrimci Karargah, Halk Cephesi, ESP, Grup Yorum vb 'sahte' operasyonlarla insanları terörist diye fişleyerek tutuklamalarından kaynaklı eskiden kalma bir hesabımız da vardı. Herkes unutabilir ama komünistler unutmaz." diye cevap verdiler.

Bu sorunun ardından grup ilginç bir veriyi paylaştılar. Emniyet'in dijital verileri sakladığı veritabanının şifresi son derece komik.

"Asıl soru, şifresi '123456' olan bir polis teşkilatının ne derece ciddi çalıştığıdır! 245 bin polise internet kullanımı noktasında ağır bir uyarı verildi. Sorun 5 yaşındaki çocuk gibi 'acımadı ki' histerisiyle davranmak değil, olayın ciddiyetini anlamaktir" dediler.

Böyle bir şifre cidden konulmuş mudur bilemiyoruz ama Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın mail adresini hackleyen Anonymous, Beşar Esad'ın mail şifresinin 123456 olduğunu açıklamıştı.