Intel tarafından geliştirilen ve şimdilik 10 Gbit/sn hıza sahip olan yeni veri iletişim teknolojisi, önümüzdeki 10 yılda 100 Gbit/sn'ye ulaşabileceği biliniyor. Böyle düşünülünce uzunca bir süre boyunca veri aktarımında kullanılması beklenen ve şimdilik bakır kablolara mahkum olsa da ilerde gerçek hızına erişeceği fiber optik kablolarına kavuşacak olan Thunderbolt, yani Light Peak'in, Macbook Pro'lar için büyük bir güvenlik açığı olacakmış gibi görünüyor.

İddiaya sebep olan sebep ise son derece basit. Firewire ile aynı iletişim prensiplerini kullanan Thunderbolt'tan verilerin alınabileceği. Bunun sebebi ise bir USB bağlantıda bilgisayar, kendisine bağlanan cihaz üzerinde bütün yetkilere sahiptir ancak USB cihaz kısıtlı yetkilere sahiptir. Ancak Firewire ve Thunderbolt bağlantılarda iki taraf da bütün yetkilere sahip. Güvenlik danışmanlık şirketi olan Errata Security'nin CEO'su olan Robert Graham konuyu şöyle özetliyor: "Bir konferansta projektörün girişini laptopunuza bağladığınızı düşünün. Ancak siz durumdan habersizce sunumunuzu yaparken projektör sabit diskinizdeki bütün verileri çalacak."

Birçok yeni teknoloji gibi Thunderbolt da bir takım sorunlarla çıkacak gibi görünüyor. Ancak Graham'ın da dediği gibi Intel, yeni işlemcilerinin bulunduğu cihazlarda Thunderbolt ile erişilebilecek belleği kolayca kısıtlayabilecekken bunu neden şimdi yapmadığını anlamak güç. Ya da belki Thunderbolt'un kimsenin tahmin edemediği ve Intel'in de gizli tutmayı yeğlediği bir güvenlik sistemi vardır.