Bir tıklama ile botnet üyesi bir zombi bilgisayar sahibi olarak bilgisayarınızın kontrolü ve yönetimini başkalarının eline teslim etmemek, işlenebilecek potansiyel suçtan sonra polis kapınıza dayandığında zor durumda kalmamak, ülkeniz için bir tehdit, başka amaçlar için bir araç olmamak için literatürü takip edin, okuyun, araştırın, mutlaka dünyada kalitesi kanıtlanmış, arge çalışmalarına yatırım yapan, teknolojiyi önde takip eden, gerçek bulut tabanlı akıllı koruma sağlayan antivirüs çözümlerinden birini kullanın.
Dünya ülkelerinin siber saldırılar karşısındaki hem teknik hem yasal çalışmaları devam ederken, Anonymous, Redhack ve Akıncılar gibi gruplar aktivitelerine hızla devam ediyorlar. Yapılan bir röportajda Ananymous lideri, kendilerinin Siber Suç Yasaları ile savaştıklarını kabul ediyor ve doğru olan kazanacaktır diye de ekliyor. Helyum Bilişim soruyor:
Biri yasal ise diğerinin de yasal olma imkanı var mı?
Bu grupların okul sıralarından başlayan aktiviteleri, gün geçtikçe artan eylemleri ile tecrübe kazanmıştır. Kendi güçlerinin farkına
varmalarıyla Dünya çapında bir topluluğa dönüşen Anonymous, belki en büyük değil ama en organize örgütlerdendir.. Aldıkları kararları alenen sosyal medya üzerinden paylaşan grup, kısa sürede organize olup istediği adrese saldırabiliyor ve çalışmaz hale getiriyor. Dünya’nın birçok ülkesindeki hack grupları ile dayanışma içinde hareket eden örgütün 50.000′den fazla üyesi olduğu tahmin ediliyor. Bilgi Üniversitesinde Bilişim Hukuku Öğretim Görevlisi olan Helyum Bilişim Genel Müdürü Murat Göçe konu hakkında enteresan fikirlere sahip. Göçe’ye göre grubun seçilmiş lideri yok ama lider gibi davranan bireyleri var. Bunlardan biri ise Kanada’da FBI gölgesinde birçok internet imkanından uzak yaşayan ama arkasında binler olan bir birey.