Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında, bir radyo kanalının canlı yayın programına telefonla katılarak Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a "hakaret" ettiği gerekçesiyle açılan davada "yakalama" kararı çıkarıldı.

"YAKALAMA KARARI ÇIKARILSIN" TALEBİ
Anadolu 62. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen 3. duruşmaya, tutuksuz sanık İbrahim Hacıosmanoğlu ve avukatı katılmazken, Aziz Yıldırım'ı avukatı Abdurrahim Erol temsil etti. Duruşmada söz alan avukat Erol, şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, duruşmalara katılmayan Hacıosmanoğlu hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

MAHKEME TALEBİ KABUL ETTİ, "YAKALAMA" KARARI ÇIKARDI
Mahkeme, daha önceki duruşmalara da mazeretsiz olarak katılmayan ve hakkında zorla getirme kararı bulunan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında "yakalama" kararı verilmesine hükmederek, duruşmayı erteledi.

2 YIL 8 AYA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun 14 Haziran 2013 tarihinde telefonla katıldığı bir radyo kanalı programında, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a yönelik hakaret içeren cümleler kurduğu belirtildi.
Hacıosmanoğlu hakkında, "Basın yoluyla hakaret" suçlamasıyla 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

EN KISA SÜREDE İFADEYE GELECEKLER
Öte yandan, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun avukatından alınan bilgiye göre, duruşma tebligatları kendilerine ulaşmadığı için, Hacıosmanoğlu en kısa süre içinde kendisiyle birlikte mahkemeye gelerek ifade verecek.