Kutsal vazifelerini yerine getiren 74 bin Türk vatandaşını, şimdi de hacı olarak yakınlarına kavuşma heyecanı sardı. Bu yıl kutsal topraklarda 20 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Hac farizasını yerine getirmek üzere İstanbul'dan kutsal topraklara giden hacılar dönmeye başladı. Hac ibadetini yerine getiren bir grup hacı, dün öğle saatlerinde Türkiye'ye döndü. Atatürk Havalimanı'nda duygusal anlar yaşanırken, Türk hacılar kutsal topraklarda herhangi bir sorunla karşılaşmadan hac vazifesini yerine getirdiklerini belirtti. Bu yıl kutsal topraklarda 20 hacı adayının hayatını kaybettiği bildirildi.

DÖNÜŞ HEYECANI SARDI

Hacı olan 74 bin Türk vatandaşının dönüşü 30 Aralık tarihine kadar sürecek. Hacıların ülkeye giriş yapabileceği havalimanları ise şunları: 'Adana, Ankara, Antalya, Bursa-Yenişehir, Dalaman, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen, İzmir, Kayseri, Konya, Muş, Nevşehir, Sivas, Samsun Şanlıurfa, Trabzon, Van havalimanları.' Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye'de hacca gitmek isteyen vatandaşların sayısında her yıl artış olduğunu buna karşın Suudi Arabistan'ın kontenjanı yükseltmediğini hatırlattı. Hac Dairesi Başkanlığı'nın kayıtlarına göre; bu yılki hac döneminde iki yıldır bekleyen 548 bin 906 kişi kayıt yeniletti, 2009 yılında 206 bin 045 kişi de ön kayıt yaptırdı. Böylece Türkiye genelinde hacca gitmek isteyenlerin toplam başvuru sayısı 754 bin 951 kişiye ulaştı. Söz konusu sayının sadece 74 bini bu yıl hacı olabildi.

Diyanet'in, Suudi Arabistan piyasasını dikkate alınarak belirlediği fiyatlarla hacılar, hizmete göre kişi başı 2 bin 465 ile 12 bin 750 Euro arasında ücret ödedi.

Domuz gribi salgını yaşanmadı

Hacılar, domuz gribi korkusu yaşamadıklarını da belirterek, "Zaten kutsal topraklara gitmeden domuz gribi aşısı olduk. Orada domuz gribi aşısı yapılmıyor. Orada bu virüsle ilgili herhangi bir önlem yok. Ama orada bu tür endişeler taşımıyoruz. Domuz gribi önlemi almak için ihtiyaçta hissetmedik" diye konuştu./yeni şafak