Fransa'dan 'hacı olma' hayalini gerçekleştirmek için yaya olarak Mayıs ayında yola çıkan 60 yaşındaki Cristiane Goiles, Antakya'ya geldi. İki çocuk ve bir torun sahibi Cristiane, uzun yıllar iletişim sektöründe çalıştığını ve bir yıl önce emekliye ayrıldığını söyledi. Goiles, çalıştığı süre boyunca sürekli hac ibadetini yerine getirme hayali kurduğunu, emekli olunca da bir köşeye çekilmek yerine hem farklı kültürleri tanımak hem de hacı olmak için bir yol planı hazırladığını belirtti.

HACI OLMAK İÇİN 6 AYDIR YOLLARDA

Goiles, İsviçre, Avusturya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan'ı geçerek Türkiye'ye ulaştığını, geçtiği her ülke ve şehirde insanların çok sıcak ilgisiyle karşılaştığını belirterek, 'Herkes bana çok yardımcı oldu ve evlerinde misafir etti. Şu an geçtiğim her kentte bir dost edinerek yolculuğumu daha güzel hale getiriyorum' diye konuştu.

RÜYAM GERÇEK OLDU

Bu yolculuğun emeklilik rüyası olduğunu dile getiren Cristiane Goiles, Türkiye'den sonra Suriye ve Lübnan'a gideceğini, daha sonra da İsrail'de Kudüs'ü ziyaret ederek hac ibadetini yerine getireceğini sözlerine ekledi. Yolculuğunu 24 Aralık'ta bitirmeyi planladığını belirten Goiles, 'Bu yolculukla dünyanın görülmeye değer bir yer ve insanların ne kadar iyi kalpli olduğunu göstermek istiyorum. Bunun için her şehre bir daha göremeyecekmiş gibi bakarak geçiyorum. Böylece hem hayalimi gerçekleştiriyorum hem de yeni arkadaşlıklar ediniyorum' dedi./yeni şafak