Kuyucak Müftüsü Bilal Başoğlu tarafından yürütülen eğitim seminerlerinde bayan ve erkek hacı adayları hac ile ilgili konularda eğitim verildi.
Kuyucak Müftülüğü'nün düzenlediği seminerlere Kuyucak, Karacasu ve Buharkent ilçelerinden bu yıl hacca gidecek olanlar katıldı. İlçe merkezinde bulunan tarihi Şatır Ali Ağa Camiinde verilen seminerlerde eğitmen olarak Abdullah Kaya ve Ahmet Altuğ da katılıyor. Slayt gösterileri ile kutsal topraklardaki ibadet, tavaf ve şeytan taşlama gibi ayrıntıların da gösterildiği eğitim seminerlerinde, hacı adaylarının soruları da cevaplandırıldı.
Kuyucak İlçe müftüsü Bilal Başoğlu, mal ve beden ibadeti olan hac ibadetinin ibadet boyutunun yanında sosyal boyutu da olduğunu belirterek "45-50 gün süren ve milyonlarca insanın aynı anda aynı mekanda ibadet yaptığı Hac'da, insanlarımızın belli kurallara uyması ve sabırlı olması gerekiyor. Bu nedenle hacı adaylarımızın hac ibadeti bilgilerinin yanında paylaşım kültürüne erişmiş, iyi tahammül eden, kul haklarına daha çok dikkat eden kimseler olması gerekiyor" dedi.