Aydın"dan hacca gidecek hacı adaylar için 12-16 Ekim 2009 tarihleri arasında Aydın merkez, Nazilli ve Söke ilçelerinde bilgilendirme seminerleri yapılacak. Aydın merkez Ramazanpaşa Cami"nde bugün düzenlenen seminere Aydın merkez, Çine, Germencik, İncirliova, Karpuzlu, Koçarlı ve Köşk ilçelerinden kayıtlı hacı adayları katıldı. Nazilli Koca Camiinde düzenlenecek olan seminere Nazilli merkez, Bozdoğan, Buharkent, Karacasu, Kuyucak, Sultanhisar ve Yenipazar ilçesindeki hacı adayları ve Söke İlyasbey Camiinde düzenlenecek seminere de Söke, Kuşadası ve Didim ilçelerinden kayıtlı hacı adayları katılacak.

Hac Seminerleri hakkında açıklama yapan İl Müftüsü Hıdır Bayrak; “İlimizden 2009 yılında hacca gidecek vatandaşlarımıza İl Müftülüğümüzce 12-16 Ekim 2009 tarihlerinde "Hac Hazırlık Seminerleri" verilecektir. Bu seminerlerde, hacı adaylarımıza mukaddes topraklarda yapacakları hac görevi ile ilgili gerekli tüm bilgilerin aktarılacağını belirterek, bu seminerleri takip eden hacı adaylarımız, gerekli bilgileri alacak ve hiçbir sıkıntı yaşamadan ibadetlerini tamamlayacaklardır. Ayrıca bu seminerlerde hacı adaylarımız merak ettikleri soruların cevaplarını da alarak mukaddes yolculuğa daha iyi hazırlanma fırsatı bulacaklardır. Seminerlere katılan hacı adaylarımız, seminerlerin ne kadar faydalı olduğunu kutsal topraklara varınca daha iyi anlayacaklardır. Başkanlığımız bu seminerlere çok önem vermektedir” dedi.

Seminerde hacı adaylarına hac hakkında gerekli tüm bilgilerin verileceğini belirten İl Müftüsü Bayrak, “Hacı adaylarımıza hacca gidiş ve dönüş programları, Mekke-Medine'deki ziyaret yerleri, Hac Menasiki, beşeri ilişkiler hakkında bilgiler verilecektir. Hacı adaylarımızın rahat ve eksiksiz bir şekilde haccı ifa etmeleri için seminer programına katılmaları büyük önem arz etmektedir. 2009 yılında hacca gidecek hacı adaylarımıza mukaddes yolculuklarında kolaylıklar diler, ibadetlerinin kabulünü Yüce Allah"tan niyaz ederim'' diye konuştu.