Aydın"dan hacca gidecek hacı adaylar için Aydın merkez, Nazilli ve Söke ilçelerinde bilgilendirme seminerleri yapılacak. Aydın merkez Ramazanpaşa Cami"nde bugün düzenlenen seminere Aydın merkez, Çine, Germencik, İncirliova, Karpuzlu, Koçarlı ve Köşk ilçelerinden kayıtlı hacı adayları katıldı.

Seminerde hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına bilgiler veren İl Müftü Yardımcısı Necati Topaloğlu, ilk kez hacca gidecek olan adaylara dikkat etmeleri gereken konular hakkında aydınlattı.

Hac seminerleri hakkında açıklama yapan İl Müftüsü Hıdır Bayrak; “İlimizden 2010 yılında hacca gidecek vatandaşlarımıza İl Müftülüğümüzce "Hac Hazırlık Seminerleri" veriliyor. Bu seminerlerde hacı adaylarımıza mukaddes topraklarda yapacakları hac görevi ile ilgili gerekli tüm bilgiler aktarılıyor.

Bu seminerleri takip eden hacı adaylarımız, gerekli bilgileri alacak ve hiçbir sıkıntı yaşamadan ibadetlerini tamamlayacaklar. Ayrıca bu seminerlerde hacı adaylarımız merak ettikleri soruların cevaplarını da alarak mukaddes yolculuğa daha iyi hazırlanma fırsatı bulacaklar. Seminerlere katılan hacı adaylarımız, seminerlerin ne kadar faydalı olduğunu kutsal topraklara varınca daha iyi anlayacak. Başkanlığımız bu seminerlere çok önem veriyor” dedi.

Seminerde hacı adaylarına hac hakkında gerekli tüm bilgilerin verildiğini kaydeden İl Müftüsü Bayrak, “Hacı adaylarımıza hacca gidiş ve dönüş programları, Mekke-Medine'deki ziyaret yerleri, Hac Menasiki, beşeri ilişkiler hakkında bilgiler veriliyor.

Hacı adaylarımızın rahat ve eksiksiz bir şekilde haccı ifa etmeleri için seminer programına katılmaları büyük önem arz ediyor. 2010 yılında hacca gidecek hacı adaylarımıza mukaddes yolculuklarında kolaylıklar diliyorum" diye konuştu.

Bu arada, Aydın merkez dışında Nazilli Koca Camiinde düzenlenecek olan seminere Nazilli merkez, Bozdoğan, Buharkent, Karacasu, Kuyucak, Sultanhisar ve Yenipazar ilçesindeki hacı adayları ve Söke İlyasbey Camiinde düzenlenecek seminere de Söke, Kuşadası ve Didim ilçelerinden kayıtlı hacı adayları katılacağı belirtildi.