Geçen yıl yazıldığı halde hacca gidemeyenlerin kayıtlarının yenileneceğini hatırlatan Bayrak, hiç hacca gitmemiş olanlarında kayıtlarının yapılacağını belirtti.
2009 yılı Hac mevsimine girildiğine işaret eden İl Müftüsü Hıdır Bayrak, İslamiyet inancının temel esaslarından olan hac vazifesinin Müslümanların olgunlaşmasında önemli yeri olan ibadetler arasında yer aldığını söyledi. İnsanlara beden ve ruh sağlığı açısından pek çok kazanımları olan bu ibadetin kişilerin bakış açısını da genişlettiğine değinen Bayrak, önemli faydaları olan hac ibadetinin seyahat ve ibadet yönü bulunduğunu ifade etti. Hac yolculuğun ibadet yönünün aksamaması için Diyanet İşleri Başkanlığı"nca gerekli önlemlerin alındığını belirten Bayrak, “Başkanlığımız bu önemli organizasyonu yıllardan beri ülkemizin ve milletimizin şanına yakışır bir şekilde yürütüyor. Geçmiş yılların tecrübesini değerlendirerek, ülkemizin temsilini ve ibadetin sağlıklı ve huşu içerisinde yapılmasını her zaman olduğu gibi bu senede önemsiyoruz. 8 Nisan 2009 tarihi itibariyle Hac kayıtları başlıyor. Geçen yıl yazıldığı halde hacca gidememiş olanların kayıtları yenilenecek, hiç hacca gitmemiş olanlar da yeni kayıt yapılacak. İl ve ilçe müftülüklerimiz bünyesinde Hac Kayıt Bürosu oluşturuldu. Bürolarda görevli personellerimiz hacca müracaat edeceklere yardımcı olup, işlemlerini yürütecek. Bu yıla ilişkin hac kayıtları 24 Nisan 2009 tarihinde sona erecek” dedi.
Ön kayıtların tamamlanmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı"nda bilgisayar ortamında hac kuralarının çekileceğini açıklayan İl Müftüsü Bayrak, “Hacca gitmeyi arzu edenler normal, müstakil ve otel tiplerden birisine tercihi yaptırarak yaptığı tercihten kuraya katılacak.
Tercihlerini bu tarihler arasında İl veya İlçe Müftülükleri Hac Bürolarına bizzat giderek ön kayıt yaptırmaları veya kayıt yeniletmeleri gerekiyor. Kayıtların tamamlanmasının ardından kura tarihi daha sonra açıklanacaktır. Hacca gitmeyi arzu edenlerin bu tarihten önce kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor” diye konuştu.