Hem Aydın Müftülüğü hem de Kutsal topraklara hacı adayı götürüp hacıları geri getiren turizm şirketleri hacca gidecek olanlar için hazırlanan broşür ve kitapları dağıtırken, uygulamalı eğitim çalışmalarının ise önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtildi. 

Aydın’da hacca gitmek için başvuru yapan yaklaşık 7 bin kişiden bu yıl ilk etapta 500, daha sonra açılması beklenen kontenjan ile 250 olmak üzere toplam 750 kişinin Hacca gitmesinin beklediklerini belirten Gulf Turizm Firmasının Sahibi Mehmet Kocakaya, hac farizasının iyi yerine getirilebilmesi için havca gideceklerin şimdiden sembolleri öğrenip, haccın yapılışı ile ilgili kitapları okumalarını tavsiye etti.
İnsanoğlunun hayatında bir kere yapabildiği hac ibadetinin İslamın 5. şartı olduğunu bu ibadeti yaparken de dikkat edilmesi gereken pek çok kuralın bulunduğunu belirten Mehmet Kocakaya, “Bu nedenle insanoğlunun ömründe bir defa yaptığı bu ibadetin yapılış şeklini ve haccın sembollerinin önceden öğrenilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Hacca gidecek olan kardeşlerimiz şimdiden hac ibadeti ile ilgili kitapları okumaya başlasınlar. Önümüzdeki günlerde firmalar olarak biz de eğitim vereceğiz. Ancak hazırladığımız kitap ve broşürleri,hacı adaylarının şimdiden okuyup ibadetle ilgili detaylı bilgi sahibi olmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.
aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png