Hatay'ın Dörtyol ilçesinde teröristler tarafından şehit edilen polis memuru İbrahim Darıcı'nın anne ve babası, hac vazifelerini tamamlayarak memleketleri Gaziantep'in Araban ilçesine döndü. Oğlunun şehit olduğunu Gaziantep'ten Araban'a giderken yolda öğrenen anne Hatice Darıcı, fenalık geçirdi. Anne Darıcı'ya 112 Acil Servis ambulansında sakinleştirici yapılırken, baba Mustafa Darıcı, oğlunun şehit olduğu haberini metanetle karşıladı.


Mustafa ve Hatice Darıcı, Gaziantep Havalimanı'nda Araban ilçesinden gelen yaklaşık 200 kişilik bir araç konvoyu ile karşılandı. Yüzlerce Arabanlı'nın eşliğinde ilçeye getirilen Mustafa ve Hatice Darıcı'ya acı haber, Yeşilova Camii İmamı Arif Elmascı ve Darıcı ailesinin yakın dostu Mustafa Delioğlu tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen anne Hatice Darıcı, fenalık geçirdi. Acılı anneye konvoydaki ambulansta müdahale edilerek sakinleştirici iğne yapıldı. Baba Darıcı ise oğlunun şehit olduğu haberini metanetle karşıladı. Hac vazifesini tamamlamanın da verdiği inançla soğukkanlılığını koruyan Darıcı, "Vatan sağ olsun" dedi.


Yüzlerce Arabanlı ise şehit polis memurunun anne ve babasını evlerinin önünde gözyaşlarıyla karşıladı. Mustafa Darıcı, gece saat 01.40 evinin önünde toplanan kalabalığı sarf ettiği sözlerle sakinleştirdi. Karşılamaya Araban İlçe Emniyet Amiri Enver Soylu ve görevli polis memurları da katıldı.