Sağlık Bakanlığı'nın domuz gribi virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla Atatürk Havalimanı'na koyduğu termal kameralar kaldırıldı. Yetkililer 'Hacdan sonra kameraları kaldırın' talimatı vermiş.

İstanbul Atatürk Havalimanı Mülki Amiri Mehmet Ali Ulutaş, “Bizden hac dönüşlerinin tamamlanmasından sonra Sağlık Bakanlığı'nca kameraların kaldırılması istenmişti. Biz de bu talimat gereği kaldırdık. Sanıyorum bizden önce, hac yoğunluğu olmayan bazı havalimanlarında, daha önce kaldırılmıştı” dedi.

Termal kameralar Domuz gribi virüsünün Türkiye"ye girişinin önlenmesi amacıyla, Atatürk Havalimanı"na yurt dışından gelişlerde pasaport kontrolü öncesinde yolcuların vücut ısısını ölçmek için 29 Nisan 2009'da kurulmuştu. Domuz gribi virüsü nedeniyle Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katına pasaport bölümünün karşısına konulan 20 bin euro değerindeki termal kameralar, vücut ısıları 38.5 derece olan yolcuları koyu kırmızı renkle tespit ediyordu. Buna göre Domuz gribi riski taşıyan yolcular gerekli tahlillerin ardından tedavi altına alınıyordu. - hürriyet