Ergenekon soruşturması kapsamında yaklaşık 2 yıldır tutuklu bulunan Prof.Dr. Mehmet Haberal, CHP üyesi oldu.

Edinilen bilgiye göre Haberal"ın üyeliği, CHP"nin önceki gece geç saatlere kadar süren Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında onaylandı. Haberal"ın milletvekili adayı gösterilip gösterilmeyeceği konusu ise henüz kesinlik kazanmadı. Apar topar gerçekleşen bu üyeliğin milletvekilliği adaylığı için olduğu öne sürülüyor. Haberal'ın oğlu Erkan Haberal ise MHP'nin üst düzey yöneticileri arasında. Erkan Haberal, MHP'de MYK üyeliği yapıyor.

BALBAY VE HABERAL'A "EVET"

Haberal'ın CHP'ye üye olduğu yönündeki haberleri ise örgüt ve örgütlenmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin yalanladı. Tekin, Ergenekon sanığı Haberal'ın CHP'ye üye olduğu iddialarıyla ilgili olarak, "Bu konuda ne dünkü MYK toplantısında ne de bugünkü parti meclisi toplantısında gündeme geldi. Böyle bir şey yok. Böyle bir şey olsa haberim olurdu" diye konuştu. CHP'nin Silivri'den göstereceği milletvekili adayları arasında Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi iken Ergenekon Soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan ve ardından tutuklanarak Silivri'ye konulan Mustafa Balbay da bulunuyor. Cumhuriyet Mitingilerinin organizatörü olarak kendisini tanıtan ve ADD'nin tepkisini çeken Yeni Parti Genel Başkanı Tuncay Özkan da CHP'den milletvekili adayı olmak için çaba gösteriyor.

CHP'NİN KESİNLEŞEN ADAYLARI

CHP'de yeni transferler ile birlikte kimlerin nereden aday olacakları da kesinleşmiş gibi görünüyor. Kılıçdaroğlu İstanbul, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal Antalya, CHP Genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin, Umut Oran, Erdoğan Toprak, Süheyl Batum, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil İstanbul, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu Mersin, Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata ve Gülsün Bilgehan Ankara, YARSAV eski Başkanı Emine Ülker Tarhan İzmir, Kamer Genç Tunceli, PM Üyesi Muhammet Çakmak Elazığ'dan aday gösterilecek.

yeniakit