Komutanlığın hemen dışında binlerce Tokatlı toplandı. Kalabalık, "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları attı. Saldırı nedeni ile Tokat'ta büyük bir tepki bulunuyor. Evlerin çoğuna Türk bayrakları asıldı.

Tokat halkı şehitler için bir oldu ve teröre lanet yağdırdı. Şehitler için hastane önünde Kuran okuyan vatandaşlar, gıyabi cenaze namazı kıldı.Şehitlerin gece saatlerinden sabaha kadar süren otopsi işlemlerinin 2 savcı ve 2 doktor gözetiminde yapıldığı kaydedildi.

Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından morga askerler tarafından tabutlar götürüldüğü gözlendi.Şehitlerin cenazeleri, Tokat İl Jandarma Alay Komutanlığında düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek.Şehitler için Kuran okundu Bu arada, şehitlerin cenazelerinin bulunduğu hastane morgu önünde nöbet tutan askerlerin yanında bir vatandaşın Kur'an-ı Kerim okuduğu görüldü.

Tokat'ta vatandaşlar, kentin işlek caddelerinde araç konvoyları ve yürüyüşler düzenleyerek terörü lanetledi. Vatandaşlar, İl Emniyet Müdürlüğünün bulvar üzerindeki hizmet binası önünde İstiklal Marşı'nı okudu.Ellerinde ve araçlarında Türk Bayrakları taşıyan vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Kahrolsun PKK" gibi sloganlar atarak gecenin geç saatlerine kadar terörü kınadı. Bulvarda, zaman zaman yürüyüş ve konvoylar nedeniyle araç trafiğinin aksadığı görüldü.

Reşadiye'de de çok sayıda vatandaş, şehitler için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından "Komando" marşını okudu.Şehit cenazelerinin bulunduğu hastane morgu önünde askerler nöbet tutuyor. Hastanenin acil servisine gelen hastalar, Tokat Vali Recep Yazıcıoğlu Hastanesi'ne yönlendiriliyor.Reşadiye ve çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. D-100 karayolunun Reşadiye-Niksar ve Reşadiye-Koyulhisar arasında bölümlerinde güvenlik güçlerinin araç kontrolü yaptığı görüldü.

Yol güzergahında zırhlı askeri araçların beklediği gözlendi.Yaralıların tedavisi sürüyor Öte yandan, saldırıda yaralanan jandarma uzman Çavuş Yusuf Öztürk ve jandarma er Emrah Mandıralı'nın tedavisinin Niksar Devlet Hastanesinde, jandarma er Arif Temel'in tedavisinin ise Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesinde sürdüğü belirtildi.Saldırıda yaralanan 3 askerden biri olan ve Niksar Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Emrah Mandıralı'nın, U21 Milli Takım Teknik Direktörü ve Trabzonspor'un efsanevi oyuncularından, eski milli futbolcu Hami Mandıralı'nın uzaktan akrabası olduğu ifade edildi.

Evli, 1 çocuk babası Emrah Mandıralı'nın, Trabzon'un Arsin ilçesine bağlı Başdurak Köyü'nde yaşadığı kaydedildi.Diğer yandan, Tokat ve çevresinde yüksek kesimlerde dünkü saldırı anında olduğu gibi bugün sabah saatlerinde de yoğun sisin etkili olduğu, dağlık ve ormanlık bölgelerde görüş mesafesinin iyice düştüğü gözlendi.Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Sazak köyü yakınlarındaki terörist saldırıda, 1'i uzman çavuş 7 asker şehit olmuş, 1'i uzman çavuş 3 asker yaralanmıştı.
İstanbul'da da teröre lanet yağdı
Kartal'da, akşam saatlerinde Tokat'tan gelen şehit haberleri ve ilçede yaşanan yasadışı eylemleri protesto etmek için sokağa çıkan yaklaşık 200 kişilik bir grup dev Türk bayrakları ile yürüyerek eylem yaptı. Yürüyüş yapan gruba bazı vatandaşlar araçlarından ve evlerinden alkışlayarak destek verdi.Göstericileri DTP ilçe binasından uzak tutmaya çalışan polis ile eylemciler arasında koşuşturma yaşandı. Yaklaşık 5 kilometre yürüyen vatandaşlar Kartal Meydanı'nda okunan İstiklal Marşı'nın ardından dağıldı.Yürüyüş sırasında Emniyet güçleri herhangi bir olay çıkmaması için yoğun güvenlik önlemi aldı.

OSMANİYE'DE YÜRÜYÜŞ

OSMANİYE'nin Toprakkale İlçesi"nde toplanan bir grup genç, jandarma komutanlığının önünde sloganlar atarak terörü lanetledi.

Tokat"ta 7 askerin şehit olmasının ardından Toprakkale"de bir grup genç Jandarma İlçe Komutanlığı önüne giderek eylem yaptı. Gençler ölen şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudular. "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atan gençler askerlere başsağlığı diledikten sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.

Terör saldırısını kınamak için havaya ateş açtılar

İZMİR'in Konak İlçesi'nde, Tokat'ta 7 askerin şehit olduğu terörist saldırıyı havaya ateş ederek kınayan 2 kişi gözaltına alındı.

Bugün saat 20.30 sıralarında, Saat Kulesi önüne gelen iki kişi, havaya ateş açtı. Aynı otoparkta çalıştığı zihinsel engelli arkadaşı 27 yaşındaki Ahmet Tetik ile birlikte Saat Kulesi Önüne 35 EKD 90 plakalı motosikletle gelen 43 yaşındaki Mesut Uludağ, havaya 5 el ateş etti. Silah seslerini duyan polis ekipleri olay yerine geldi. Gözaltına alınan iki arkadaş Kemeraltı Polis Merkezi'ne götürüldü. Uludağ ve Tetik'in alınan ilk ifadesinde Tokat"taki terörist saldırıyı kınamak için havaya ateş açtıklarını söyledikleri bildirildi.

Olay Yeri İnceleme ekipleri, Saat Kulesi önünde 5 adet boş şaçma kovanı buldu. Uludağ ve Tetik polis merkezindeki işlemlerinin ardından Cinayet Büro Amirliğine götürüldü./milliyet