Yüksek gelirim hattında elektrik çarpması sonucu her iki kolu ve bacağı da yanan Mehmet ve Barış İlhan'ın tedavileri devam ediyor. Her iki çocuğun da 1 ay gibi bir sürede yürür hale gelmeleri beklenen tedavide önceki gün bir ilk yaşandı ve Mehmet takılan geçici protezlerle adım atmaya başladı. Protezlere alışmaya çalışan ve dengesini sağlamakta zorlanan Mehmet, attığı ilk adımların ardından yeniden yürüyecek olmanın heyecanını yaşadığını söyledi.

'YENİDEN YÜRÜYECEĞIM'
Geçtiğimiz hafta içinde geçici protezleri için alçıyla bacak kalıpları çıkartılan ve geçici protezleri hazırlanan kuzenler Mehmet ve Barış yürümek için gün sayıyor. Hafta başında geçici protezleri denenen minik kuzenlerden Mehmet önceki gün Yrd. Doç. Dr. Yaşar Tatar'ın uyguladığı tedavi ile ilk adımını attı. Tedavinin hızla ilerlediğini ve önemli bir aşamaya gelindiğini belirten Dr. Tatar, minik kuzenlerin protez takılacak vücut kısımlarının güçlenmesi gerektiğini bu nedenle egzersiz uygulamaları verdiğini belirtti. Tatar, ilk adımlarını atmada yardım ettiği Mehmet'e nasıl dengede kalması gerektiğini tarif ederken, "Bak gördün mü hiç de zor değil. Ama iki ayağını birden değil, sırayla adımlarını atacaksın" diyerek yol gösterdi. Mehmet'in babası Ahmet İlhan, oğlunun attığı ilk adımın ardından yeniden yürüyecek olmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi. Baba İlhan, "Biliyorum zorlanacağız ama oğlum yeniden yürüyecek. Allah yardım edenlerden razı olsun" dedi. Takılan geçici protezlere adapte olmaya çalışan Mehmet ise, "Yeniden yürüyeceğim. Gerçekten çok mutluyum. Kardeşlerime yeniden yürüdüğümü göstermek için sabırsızlanıyorum" diye duygularını dile getirdi.

SIRA BARIŞ'A GELDİ
Öte yandan, küçük kuzenlerden Barış'ın sağ protezinin hazırlanması için kalıp alınırken, çocukların oturabilmeleri ve protezleri taşımaları için sırt kaslarının güçlendirilmesi gerekiyor. Hafta sonunda havuzda yüzme egzersizleri verilen çocuklar ilk defa bir yüzme havuzuna giderek kaslarını güçlendirecek.

SABAH