Kadınların estetik çılgınlığına yenisi eklendi. İnce topuklu ayakkabılardan ayak parmakları çıkan kadınlar çareyi ayak parmaklarını kestirmekte buldu. Çılgın operasyonlar ABD'de başladı, tüm dünyaya yayıldı. İngiliz Daily Mail gazetezinde 'En tehlikeli estetik operasyon' başlığıyla duyurulan haberde, yöntemin Sindrella Ameliyatı olarak bilindiği aktarılıyor. Operasyonda baş parmağı dışındaki 4 parmak eklem yerlerinden çıkarılıp istenilen uzunlukta kesiliyor. İngiltere'de 4 bin 500 Sterlin'e yapılan bu operasyon sonrası hastayı uzun ve ağrılı bir süreç bekliyor. Operasyonu yaptıran Pauline Charlikowska, "Ameliyat zor geçmese de acılarıma değdi. Ayaklarımı hiç beğenmezdim. Şimdi istediğim ayakkabıyı giyebiliyorum, özgüvenim arttı" diyor. Operasyon estetik cerrahları da ikiye böldü. Baş parmağın dışarı doğru açılanmasıyla ortaya çıkan ağrılı durumun ortadan kaldırılabilmesi için uygulanan ameliyatı “tıbbi bir zorunluluk” olarak yorumlayan uzmanlar, ancak estetik gerekçesiyle ayak yapısının inceltilmesi ya da parmak boylarının değiştirilmesini “kesinlikle” uygun bulmuyor. Uzmanlar, bu tür bir uygulamanın yürüme fonksiyonlarını bozabileceği uyarısında bulunuyor. Diğer cerrah grubu ise ayak estetiğini doğru buluyor. 
 
En çılgın estetik operasyonlar 
 
Sinderalla ayak estetiği: Ayak parmaklarının boyu uzatılıyor ya da kısaltılıyor.  Baş parmak yürüme fonksiyonunda ağırlığın dengelenmesini sağladığından, bu parmaktaki kısaltma ya da uzatm yapılamıyor. 

. Ayak bileği inceltmek:  Ayak bileğinin kalınlığına neden olan doku tespit ediliyor. Kemik yapı veya kas kitlesi ise burada yapılabilecekler kısıtlı. Sorun yağ dokusu ise liposuction yapılarak olay çözümleniyor. 

Kaburga aldırmak: Daha ince bir bel için 12'nci kaburga alınıyor. bu operasyon da estetik cerrahları ikiye bölmüş durumda. Bir grup 12. kaburganın alınmasının vücuda zarar vermediğini diğer grup akciğerlere zararı olabileceğini savunuyor.