Telekom Plus Şirketi tarafından, Bitlis'te kurulan Doğu Çağrı Merkezi'nde çalışmak için açılan kursa, sadece il merkezinden müracaatta bulunan bin 570 kişiden, Türkçeyi güzel konuşan ve diksiyonu iyi olan 150 kişinin seçildiği bildirildi.

Bitlis İşkur Müdürü Alaattin Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çağrı merkezi kursu için sadece il merkezinden bin 570 kişinin müracaatta bulunduğunu söyledi.

İki gün süren mülakata, bin 200 kişinin katıldığını ve bunların içinde Türkçeyi güzel konuşan ve diksiyonu iyi olan 150 kişinin asil, 30 kişininde yedek seçildiğini belirten Aslan, şöyle konuştu:

''Çağrı merkezi kursu, istihdam garantili olduğu için, ilk etapta 150 kişiye kurs verilecek. 150 kişi 68 gün kurs alacak. Kursun sonuna kadar, kursiyerlere günde 15 TL ödeme yapacağız. Kurs bitiminde, bunlardan verimli olan ve iyi performans sağlayanların yüzde 60'ı istihdam edilecek. Bu istihdam garantili kurs olduğu için Bitlis İşkur Müdürlüğü olarak talep ettik ve bu işlemlerin tamamı Türkiye İş Kurumu üzerinden yapıldı. İl merkezinden kursa bin 570 kişi müracaat etti. Plus Telekom ve İşkur İl Müdürlüğü yetkililerinden bir komisyon kuruldu. İki gün süren mülakata toplam bin 200 kişi katıldı. Mülakata katılanların içinde Türkçeye güzel konuşan ve diksiyonu iyi olan 150 kişi seçildi. 30 kişi de yedeğe alındı. Bugün listelerimizi astık. İlimize hayırlı olsun. Mülakata yüzde 70 bayan, yüzde 30 ise erkek alındı. Güzel bir mülakat yapıldı. Fakat başvuranların sayısının fazla olmasından dolayı izdiham yaşandı.''

Kurs bitiminde istihdam edilenlerin sigorta primlerinin, Plus Telekom Şirketi tarafından yatıracağını dile getiren Aslan, şirketin çalışanların sigorta pirimini yatırdıktan sonra, İşkur'a ibraz edeceğini ifade etti.

Kursiyer alımının sadece il merkezinden yapıldığını bildiren Aslan, alımın il merkezinden yapıldığından, ilçelerden müracaatların olmadığını kaydetti.

-''YIL SONUNA KADAR BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK''

Plus Telekom Şirketi yetkililerinin, yıl sonuna kadar çağrı merkezinde bin kişiyi istihdam etmeyi hedeflediği ifade eden Aslan, önümüzdeki günlerde il merkezi ve ilçelerden de müracaatların yapılacağını ve bu kez 200 kişinin kursa alınacağını dile getirdi.

Aslan, şöyle devam etti:

''Bitlis halkının acele etmemesini istiyoruz. Plus Telekom'da herkese yer var. Şirketin yetkilileri, yıl sonuna kadar bin kişi çalıştıracaklarını söylediler. Önümüzdeki günlerde il merkezi ve ilçelerden alım yapılacak. Bu kez 200 kişi alınacak. İkinci alımla birlikte haziran ayına kadar 350 kişi istihdam edilmiş olacak. Yetkililer, yıl sonuna kadar bin kişiyi istihdam ettireceklerini yine belirttiler. Bu çağrı merkezi ilimizde istihdama büyük katkı sağlayacak. İşsizliği önleyecek. Bütün Bitlisli iş adamlarının Bitlis'e yatırım yapmalarını istiyoruz. 150 kişilik bir alım için, sadece il merkezinden bin 570 kişi müracaat ediyor. Bu da ilde işsizliğin olduğunu gösteriyor. Bitlisli iş adamlarımızın kentte acil olarak yatırım yapmasını bekliyoruz. İş adamlarımızın bu çağrımıza cevap vermelerini istiyoruz. Bitlis genelinde büyük bir işsizlik var. Bu işsizlik sorunu ancak yatırım yaparak çözülebilir. Bu konuda bize düşen görev neyse, yerine getirmeye hazırız.''

Aslan, asil seçilen 150 kişinin bir hafta içinde kursa katılmaması durumunda, bu kişilerin yerlerine yedeklerin geçeceğini de sözlerine ekledi.