Bu yıl etkinliklere görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Mümin Kamacı, belediye başkanı sıfatıyla 6 yıl sonra katılamazken etkinlikler kapsamında Belgeselci Coşkun Aral, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, YARSAV Eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu düzenlenen panellere konuşmacı olarak katılacak. Etkinliklerde ünlü grup Gribin ve özgün müziğin güçlü sesi Onur Akın konser verecek.
Bu yıl etkinlikler öncesinde yazılı bir açıklama yapan Didim Belediye Başkan Vekili Ö. Ercan Atasoy Didim Belediyesi öncülüğünde bu yıl 15.si yapılacak olan Didim Barış Şenliği Dünya barışına katkı sunacağına inandığını belirtti.
Belediye Başkan Vekili Ercan Atasoy 15.si düzenlenecek Barış Şenliğinin Tüm Dünyadan yükselen barış isteğine katkı da bulunacağına inandıklarını, Ulu Önder Mustafa Kemal"in “Yurtta barış, dünyada barış” sözünü şiar edinmiş insanlar olarak bu inancı pekiştirmek istediklerini söyledi. Atasoy açıklamasında “15 yıldır Barış için Didim"de buluşan insanlar olarak, tüm dünyada yükselen barış isteğine anlamlı bir katkı sunuyoruz. Bizler biliyoruz ki; mutlu yarınlara ulaşmak ve dünyayı bekleyen olası felaketlerin önüne geçmek, barışın tüm dünyaya egemen olmasıyla başarıya ulaşacaktır. Savaşlara, sömürünün her türlüsüne, yıkımlara ve insanlık onuruyla bağdaşmayan tüm davranışlara karşı çıkmayı, tüm insanlık adına bir görev sayıyoruz. Günümüzde dünyamızı sarıp sarmalayan açlık, yokluk, yoksulluk, artan şiddet ve aşırı çevre kirliliği karşısında, herkesin ortak insanlık ideali barış adına daha çok çaba sarf etmesi gerekirken, kaynakların hoyratça israfının sürmesi, silahlanmaya ve savaşlara bütçe ayrılması anlaşılmaz bir durumdur. Mustafa Kemal"in “yurtta barış, dünyada barış” sözünü şiar edinmiş insanlar olarak, her geçen yıl daha da çoğalıyor ve evrensel gerçekliği bir kez daha seslendiriyoruz. Bu ses Didim"de yankılanmaya gelecekte de devam edecek. Barış kültürünün özümsenmesi ve benimsenmesi adına, anlamlı etkinliklerle tüm Türkiye"de ses getiren, övgüyle değerlendirilen Didim Barış Şenliği"nin 15."sinin; başta ulusumuz olmak üzere tüm insanlığın barış içinde yaşayacağı günlere olan inancı bir kez daha tazelemesini, pekiştirmesini ve tüm bu değerler ışığında, dünya barışına katkıda bulunmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Bu yıl 15.si düzenlenecek Barış Şenliği etkinlikleri 3 gün sürecek. 31 Ağustos Salı günü başlayacak etkinlikler 2 Eylül"de Onur Akın konseri ile sona erecek. Bu yıl ki etkinliklere Akbük"te katılıyor.