Aralarında CHP, ÖDP, EMEP, Eğitim Sen Didim Temsilciliği, Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evi Derneği ile Didim Çorumlular Derneği"nden temsilcilerin yer aldığı grup, Didim"de güvenlik sorunu olduğuna yönelik iddialarıyla ilgili hazırlamış oldukları imzalı dilekçeleri İçişleri Bakanlığı"na gönderdiler.
Didim Şehir Merkezindeki Postane Şubesi önünde toplanan grup adına hazırlanan dilekçeyi Abuzer Çolak okudu. Çolak tarafından okunan dilekçede şu ifadelere yer verildi; “Biz aşağıda imzası olanlar Aydın"ın Didim İlçesinde yaşamaktayız. İlçemiz Didim"de çok sık bıçaklama ve benzeri olaylar yaşanmaktadır. Altınkum sahilinde ya da Didim sokaklarında güvenlikli bir şekilde yürümek mümkün değildir. Çünkü her an saldırıya uğramak riski vardır. Ve bu konuda hiçbir etkin önlem alınmamaktadır. Bu konuda gerekli önlemin alınmasını istiyoruz. Gereğinin yapılmasını arz ederiz.”
Daha sonra 800 imzadan oluştuğu öğrenilen dilekçeler grup üyeleri tarafından postaneye verildi. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.