Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı başkanlığında düzenlenen toplantıya mahalle muhtarları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Başkan Sandalcı, yerel seçimlerden sonra olumsuz tabloların arttığına dikkat çekerek, “Son zamanlarda Akbük"te birtakım gençlerin yaratmış olduğu sıkıntılar, hadiseler sayısını artırmış bulunmaktadır. Bu zaten Akbük"ün kanayan bir yarası idi. Yani yıllardır bunlara benzer hadiseler oluyor, birtakım gençler, insanlar bizlerin huzurunu kaçırmak adına, kendi aralarındaki sıkıntılar adına, ya da siyasi sebepler adına, bunlar ara sıra karşımıza çıkıyordu. Son dönemlerde ciddi anlamda artış gösterdi. Özellikle yerel seçimlerden sonra... Bu ilk olarak Sümer Kafeyle başlayıp, cam kırmalarla, duvar yazılarıyla, yaralamalarla, sanayideki birtakım olaylarla, gelişerek devam ediyor. Biz bu durumları adli mercilere ilettik.Bu sıkıntıların çözülmesi gerekiyor. Bunlar Akbükte yıllardır zaten var olan sıkıntılar. Ancak bunlar gün geçtikçe sayısını artırıyor” dedi.
Bu tip saldırılarının altında birçok nedenin olduğunu savunan Başkan Sandalcı, “Bunların tabiî ki çeşitli nedenleri var. Mücadele edilmesi gerekiyor ve bakıldığı zaman bu isim ve adresler, hep aynı noktayı gösterince, bunlara biraz daha radikal tedbir alma gerekliği doğuyor. İl0k olarak bu işe karışanlar kendilerine çeki düzen vermesi gerekiyor. İkinci olarak da aileler; bu gençlerin ailelerinin, bu kin, öfke ve nefret ortamını beslememesi gerekiyor. Ben şu konuda hem fikirim. Sizler de böyle düşünüyorsunuzdur. Hiçbir aile evladına, git şunu yap, git bunu yap, vur kır demiyordur. Bunu asla kimse kabul etmez. Fakat birtakım söylemler, ailelerin kendi aralarında yaptıkları birtakım konuşmalar, diyaloglar, çocukların bilinçaltında kötü ve art niyetli düşünceleri yerleştirmiş olabilir. Üçüncü neden ise gençlerimizin sosyal anlamda birtakım sıkıntılarının olması... İşsizliğin getirdiği boşluklar, hayatlarında herhangi bir meşguliyetin olmamasından kaynaklanan boşluklardan kaynaklı. Dördüncü neden ise işin güvenlik boyutu. Yapmış olduğumuz görüşmelerde, Jandarma literatüründe, Akbük ikinci derece karakol görülüyor. Bunu birinci dereceye çıkarıp özel bir tim ve subay gelmesi gündemde. Jandarma Genel Komutanlığı bunun iznini verirse, böyle bir güvenlik söz konusu” şeklinde konuştu.
Başkan Sandalcı"nın ardından söz alan katılımcılar ise çözüm olarak el ele vererek gençlere yönelik sosyal etkinliklerin yapılması, gençlere iş imkanı sağlanması ve Akbük"te yaşayan herkesin sağduyulu davranması noktasında görüşlerini dile getirdiler.
Toplantının sonunda tekrar söz alan Başkan Sandalcı, şunları söyledi: “Gelin birlik olalım, projeler üretelim. Belediyenin her artısı, bana muhalefet olana da yansıyacak, sizlerde faydalanacaksınız. Artık seçmen yapısı değişti. Proje yarışına, hizmet yarışına girin. Ben paylaşımdan yana çalışmalara önem veririm. Benim mantığım tek lider değil, paylaşımla iş yapmaktır. Tüm meclis üyelerinin bu konuda görevleri vardır. Birlikte iş yapmak benim iş anlayışımdır. Kapım herkese açık”